16 sept. 2012: MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU A HIROTONIT UN DIACON (PHOTO) – update cu traducerea

Χειροτονία Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς

*

Duminică, 16 septembrie, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Serafim de Pireu a săvârşit hirotonia în diacon a părintelui Theodoros Sahturis în Biserica Sfântul Dimitrie – Neos Faliros.

În pofida vremurilor dificile pe care le trăim, vedem că mai există tineri care doresc cu râvnă să-şi închine viaţa lor slujirii Bisericii noastre şi poporului credincios. În mod evident acest lucru este un plan al dumnezeieştii Pronii pentru turma cuvântătoare a Domnului.

Părintele Theodoros Sahturis este fiul Protopresbiterului Panaghiotis Sahturis, Parohul bisericii Sfântul Nil din Pireu, responsabil cu Biroul pentru Cununii al Sfintei Mitropolii.

Părintele Theodoros, având educaţie universitară, este căsătorit şi a slujit ca psalt în bisericile Sfântul Fanurie şi Sfântul Dimitrie – Neos Faliros.

A fost hirotesit citeţ de către Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Pireu kir Kallinik, iar mărturia pentru hirotonia sa a dat-o duhovnicul său, Părintele Arhimandrit Nifon Kapoiannis, Protosinghelul Sfintei Mitropolii de Pireu.

*