24 FEBRUARIE 2012: ALEGEREA NOULUI PATRIARH AL BULGARIEI

kiril

Pe 24 februarie

 va avea loc alegerea noului Patriarh al Bulgariei

 

Miercuri,28 noiembrie 2012 

Autor: APE-MPE – 12.01

Pentru24 februarie 2013a fost fixată alegerea noului Patriarh al Bisericii Ortodoxe Bulgare, potrivit celor declarate Agenţiei Bulgare de Ştiri VTA de către Mitropolitul Chiril de Varna şi Veliki Preslav, care îndeplineşte îndatoriririle de locţiitor al Sfântului Sinod după mutareala Domnula Patriarhului Maxim pe 6 noiembrie. 

Conform statutului Bisericii, sinodul electiv trebuie să aibă loc la 4 luni după mutareala Domnula Patriarhului, adică pe 6 martie.

Însă, pentru că se stipulează şi că ziua şedinţei trebuie să fie duminică, iar ultima duminică înainte de 6 martie cade pe 3 martie, când este sărbătoare naţională în  Bulgaria, data alegerii viitorului patriarh a fost mutată pe 24 februarie.

 

Reglementările stabilesc totodată anunţarea cu o săptămână înainte de sinodul electoral, a numelor a trei mitropoliţi din care să fie ales viitorul patriarh.

 

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

Un comentariu la „24 FEBRUARIE 2012: ALEGEREA NOULUI PATRIARH AL BULGARIEI”

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: