29.11.2014, Fanar: PAPA I-A CERUT PATRIARHULUI BARTOLOMEU SA-L BINECUVINTEZE PE EL SI „BISERICA ROMEI” (VIDEO & PHOTO)

Pope Francis asks Patriarch Bartholomew I to bless him and “the Church of Rome”

 

 

 

 

5 comentarii la „29.11.2014, Fanar: PAPA I-A CERUT PATRIARHULUI BARTOLOMEU SA-L BINECUVINTEZE PE EL SI „BISERICA ROMEI” (VIDEO & PHOTO)”

 1. DACA OBSERVATI PATRIARHUL NUL IL BINE CUVANTEAZA DOAR IL IMBRATISEAZA CA PE UN FIU PIERDUT CARE ZACE IN INTUNERIC

 2. NU AVEM DREPTUL sa judecam doar Dumenzeu judeca si da da dupa fapte Doamen ajutane pe noi cei slabi

 3. Iata ce zice Sf. Ioan Gura de Aur:

  TREBUIE A ASCULTA DE INVATATORI SI DE PREOTI, SI A NU-I JUDECA, CHIAR DE AR AVEA O VIATA URÂTA; DACA ÎNSA CREDINTA LE E GRESITA, ATUNCI NU TREBUIE DOAR SA NU-I ASCULTAM, CI SI SA FUGIM DE EI, SI SA-I JUDECAM. CACI DUMNEZEU PRIN TOTI LUCREAZA PENTRU MÂNTUIREA POPORULUI, IAR PROADUCEREA JERTFEI ACEEASI ESTE, FIE CA ARE VIATA CURATA SAU NECURATA CEL CE PROADUCE

  http://www.ioanguradeaur.ro/348/trebuie-a-asculta-de-invatatori-si-de-preoti-si-a-nu-i-judeca/

  Dar pentru asta trebuie mai intai sa avem noi o constiinta dogmatica corecta si sa cunoastem dreapta credinta. Cei care au constiinta dogmatica corecta si „nu judeca” gresesc — o spune insusi Sf. Ioan Gura de Aur si Sfintii Parinti. Iar cei care nu au o constiinta dogmatica corecta sunt datori sa si-o formeze, pentru ca un crestin ortodox fara dreapta credinta nu prea este un crestin ortodox.

  Domnul sa ne pazeasca de schisme! Caci s-ar zice ca unii vor sa lase Biserica si pe Hristos si sa se uneasca mincinos cu Papa si cu ceilalti eretici, vor adica o noua Uniatie.

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: