IPS Theodosios Hanna: Credem în pace, dar nu se poate realiza pacea fără dreptate

VIDEO. Ziua Internațională de SOLIDARITATE cu poporul PALESTINIAN. IPS Theodosios Hanna: „Credem în pace, dar…”

ziua-internationala-de-solidaritate-cu-poporul-palestinian-ips-theodosios-hanna-credem-in-pace

Ziua Internațională de solidaritate cu poporul Palestinian este o zi declarată de UNESCO, care se sărbătorește în toată lumea, la data de 29 noiembrie a fiecărui an. Scopul declarării oficiale a unei astfel de zile este, bineînțeles, comunicarea pozitivă, în vederea sublinierii faptului că este important ca violența și conflictele din zona palestino-israeliană să se oprească.

Cu această ocazie, în anii trecuți, au avut loc evenimente culturale și în România, în special în Cluj-Napoca, datorită comunității arabe și palestiniane prezentă aici. La Cluj  a fost prezent, în 2008,  Înalt Prea Sfințitul Theodosios Atallah Hanna, arhiepiscopul Sebastiei din Biserica Ortodoxă Greacă a Ierusalimului și Excelența Sa dr. Ahmad Majdalani, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Palestinei la București.

Deși se afla pentru prima dată în România, IPS Theodosios a afirmat că se simte aici, ca printre frați. Cât despre încetarea disputelor dintre palestinieni și israelieni, „Credem în pace, dar nu se poate realiza pacea fără dreptate. E imposibil ca palestinienii să fie asupriți în acest fel”, a declarat IPS Theodosios.

În clipul de mai jos poate fi urmărit un dans tradițional palestinian, prezentat pe una din scenele clujene. Vizionare plăcută!

Sursa: http://activenews.ro/video-ziua-internationala-de-solidaritate-cu-poporul-palestinian-ips-theodosios-hanna-credem-pace-dar_1874598.html

%d blogeri au apreciat: