Acasă > BISERICA ELADEI > 29 mai 2013, biserica Sf. Luca al Crimeii din Mănăstirea Dovra – Veria: MAI MULŢI ARHIEREI AU SLUJIT SFÂNTA LITURGHIE ÎN CINSTEA SFÂNTULUI LUCA (PHOTO)

29 mai 2013, biserica Sf. Luca al Crimeii din Mănăstirea Dovra – Veria: MAI MULŢI ARHIEREI AU SLUJIT SFÂNTA LITURGHIE ÎN CINSTEA SFÂNTULUI LUCA (PHOTO)

agiosLoukasLeitourgia08

Coliturghisire arhierească pentru Sfântul Luca al Crimeii 

 

Vineri, 31 mai 2013

Autor: Sfânta Mitropolie de Veria

Miercuri, 29 mai, dimineaţa a fost oficiată în biserica cu hramul Sfântului Luca al Simferopolului din sfânta mănăstire Dovra din Veria o coliturghisire arhierească în cinstea praznicului aducerii sfintelor moaşte ale Sfântului Luca.

A prezidat Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Syros, kyr Dorotei, care a şi predicat dumnezeiescul cuvânt şi au participat Înaltpreasfinţiţii Mitropoliţi de Sidirokastros, kyr Macarie; de Kifisia, kyr Chiril; de Veria, kyr Pantelimon şi Preasfinţitul Episcop de Nazianz, kyr Theodorit.

La sfârşitul Dumnezeieştii Liturghii a fost cântat Prohodul Sfântului Luca şi a urmat o procesiune cu sfânta icoană şi cinstitele lui moaşte împrejurul bisericii.

Onorurile le-a dat V’SS şi trupa Corpului.

SOURCE: ROMFEA.GR

Categories: BISERICA ELADEI Tags:
  1. Nici un comentariu momentan.
  1. Nici un trackbacks momentan.