Acasă > AUDIO, Cuvinte de folos, Mari duhovnici > Conferinţa Părintelui Rafail Noica: „S-A DUS SĂ-L VADĂ PRECUM ESTE” (Audio, 2013)

Conferinţa Părintelui Rafail Noica: „S-A DUS SĂ-L VADĂ PRECUM ESTE” (Audio, 2013)

Conferinţa Părintelui Rafail Noica:

„S-A DUS SĂ-L VADĂ PRECUM ESTE” 

 

 

 

 

*

Părintele Rafail Noica a conferenţiat la Cluj, în prezenţa a mii de credincioşi

 

 

Mii de credincioşi au participat joi, 30 mai 2013, la conferința suținută de Părintele Rafail Noica,  la sala Auditorium Maximum a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Datorită numărului foarte mare de oameni veniţi din alte judeţe ale ţării, dar şi din străinătate sala a devenit neîncăpătoare. Astfel organizatorii au instalat în foaierul Colegiului Academic un videoproiector pe care a fost transmisă conferința cu titlul “S-a dus să-l Vadă precum este” susținută de părintele Rafail Noica, în organizarea Arhiepiscopiei Clujului și Facultăţii de Teologie Ortodoxă din municipiu,  la împlinirea a 20 de ani de la mutarea la Domnul a Arhimandritului Sofronie Saharov. În debutul întâlnirii duhovnicești ÎPS Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei i-a mulțumit părintelui Rafail că a acceptat invitația de a veni la Cluj și de a vorbi despre virtuțile marelui părinte duhovnicesc, Sofronie Saharov. Părintele Rafail Noica, un adevărat trăitor al ortodoxiei şi un vieţuitor al unei sihăstrii din zona Lăzeşti, din Munţii Apuseni a elogiat personalitatea marelui părinte duhovnicesc al Bisericii Ortodoxe Sofronie Saharov și a arătat viața plină de virtute și de sfințenie a părintelui său îndrumător, lângă care a ucenicit mai bine de 30 de ani. În cadrul cuvântării sale părintele Rafail Noica a făcut referire și la anumite momente petrecute alături de părintele Sofronie în cei 30 de ani de ucenicie, precum și îndemnurile și sfaturile oferite de acesta, ucenicilor săi, pentru aducerea lor la dreapta credință și descoperirea cu adevărat a lui Dumnezeu. Părintele Rafail Noica i-a îndemnat în cuvântul său duhovnicesc, pe toți cei prezenți, să înceapă să trăiască altfel, fără de păcat, iubind pe aproapele și pe Dumnezeu. La final pr. Rafail Noica a răspuns întrebărilor venite din partea celor prezenți, oferindu-le sfaturi și îndemnuri duhovnicești. Totodată persoanele ce au participat la conferință au putut cumpăra cartea “S-a dus să-L vadă precum este” tiparită de Editura Renașterea cu binecuvântarea ÎPS Părinte Andrei si în traducerea Anielei Siladi. Volumul conține mai multe articole, studii, evocări și diferite amintiri despre părintele Sofronie Saharov, publicate de-a lungul timpului în revista “Buisson Ardent” a Asociației “Sfântul Siluan”. Cartea conține și o prefață a Părintelui Mitropolit Andrei și un cuvânt al părintelui Rafail Noica rostit în 2007 la conferința dedicată părintelui Sofronie, care a avut loc la Atena. Textul părintelui Rafil Noica se intitulează „Cuvântul Proorocesc și trăirea harului după Arhimandritul Sofronie”.  Potrivit părintelui Cătălin Pălimaru, directorul Editurii Renașterea, prin această carte s-a dorit semnalarea a ceea ce a însemnat teologia, opera și trăirea părintelui Sofronie Saharov pentru viața Bisericii Ortodoxe din secolul al XX-lea.

sursa: http://www.radiorenasterea.ro/pages/article.php?id_link=781

 1. mai 31st, 2013 la 15:27 | #1

  Mai avem un duhovnic mare in Romania ,,,,,,,,,,

 2. octavian
  mai 31st, 2013 la 15:42 | #2

  Primul site pe care am gasit inregistrarea.
  Calitate foarte buna.
  Multumim!

 3. ionela
  mai 31st, 2013 la 17:05 | #3

  Sarut mana!

 4. Gavriil
  mai 31st, 2013 la 17:27 | #4

  Multumim!

 5. doina
  mai 31st, 2013 la 18:36 | #5

  Ma bucur nespus ca parintele Rafail Noica a revenit printre noi…in lume!!!!

 6. Alexandru
  mai 31st, 2013 la 20:54 | #6

  HRISTOS A ÎNVIAT!

  MULTUMESC PENTRU ÎNREGISTRARE!

 7. Cretu Alexandru
  iunie 1st, 2013 la 10:50 | #7

  @paraschiva moldovan
  oare numai unul?

 8. L
  iunie 1st, 2013 la 13:55 | #9

  Multumesc pt. ca ne-ai oferit ocazia sa-l ascultam pe Parintele Rafail Noica. Este pt. prima data cand l-am auzit si mi-am dat seama ca ascultandu-l, am simtit ca sunt mai aproape de Dumnezeu…
  Este un om deosebit, aproape un sfant!

 1. mai 31st, 2013 la 14:45 | #1
 2. mai 31st, 2013 la 14:46 | #2
 3. mai 31st, 2013 la 16:55 | #3
 4. iunie 3rd, 2013 la 16:25 | #4