Acasă > ORTODOXIE > 3 octombrie: Icoana Maicii Domnului Trubcevsk

3 octombrie: Icoana Maicii Domnului Trubcevsk

Icoana Maicii Domnului Trubcevsk

(3 octombrie)

Icoana Maicii Domnului Trubcevsk 1

În ziua de 3 octombrie, sinaxarul Bisericii Ortodoxe Ruse a așezat cinstirea icoanei Maicii Domnului Trubcevsk.

Aceasta a fost zugrăvită în anul 1765 de către monahul Eftimie din Mănăstirea Mântuitorului din ținutul Briansk, fiind mai apoi donată Mănăstirii Sfânta Treime din Navrochat Skanovo.

Prima mențiune ce ni s-a păstrat a acestei icoane este de la sfârșitul veacului al XVIII-lea când ținutul Navrochatului fusese cuprins de holeră, iară icoana fiind purtată în procesiune prin ținut, boala fu alungată în chip minunat.

În vremea bolșevică, mănăstirea fu transformată în fermă de păsări, iară icoana fu dusă la muzeu servind o vreme ca suport pentru ghivece de flori, iară după o vreme fiind așezată undeva în spate așteptând acolo tăcut trecerea acelor vremuri tulburi. În urma inventarului obiectelor aflate în muzeu săvârșit în anul 1975 în dreptul icoanei stătea scrisă mențiunea „pierdută”.

În anul 1993 se află icoana în care  se puteau vedea numai chipurile Maicii Domnului și al Pruncului Iisus Hristos, căci restul fusese acoperit de praf și mucegai.

Icoana Maicii Domnului Trubcevsk în anul 1994

Icoana Maicii Domnului Trubcevsk 5

Însă harul facerii de minuni nu plecase de la dânsa, căci atunci când o femeie bolnavă de tuberculoză din Saransk se rugă dinaintea sa, plecând cu ulei din cadelele ce vegheau dinaintea icoanei și ungându-se mai apoi cu el, aceasta primi tămăduire. O lună mai târziu veni iară la Mănăstirea Navrochat pentru a mulțumi.

O femeie din orașul Toliatti, rugându-se dinaintea icoanei și ungându-se cu ulei din candelele veghind la aceasta, primi tămăduire de o boală de spate.

Una din maicile mănăstirii suferea de tuberculoză severă, pricină pentru care medicii îi recomandaseră intervenția chirurgicală. Celelalte maici se rugară dinaintea icoanei Preacuratei Maici, iar spre marea uimire a tuturor, medicii anulară operația, nemaifiind socotită necesară, căci plămânii își recăpătaseră în chip minunat sănătatea.

Un locuitor al orașului Samara ce suferea de astm bronșic și alergie, iară medicii îi refuzară tratamentul dată fiind starea gravă în care se afla, veni în vara anului 2002 la mănăstire și ajută la treburile mănăstirii, se spovedi, se împărtăși și se rugă fierbinte dinaintea icoanei. După un timp, repetând analizele, spre mare uimire a medicilor, acesta se vindecase complet.

Soția unui diacon din Penza ce aștepta venirea pe lume a unui copil fu avertizată de medici că nașterea copilului va pune în pericol viața ei și a pruncului, însă diaconul se rugă dinaintea icoanei Maicii Domnului, iară soția sa născu în siguranță, pentru ca în iarna anului 2003 să vină să mulțumească dinaintea icoanei pentru izbăvirea de primejdie.

O pelerină care suferea ulcer și polipi intestinali și vreme de mai mulți fusese tratată fu nevoită să-și părăsească locul de muncă. În august 2004, ajungând la mănăstire și închinându-se dinaintea icoanei, acesta se tămădui.

În septembrie 2004, un tată îndurerat veni cu fiul său cuprins de patima drogurilor. Rugându-se dinaintea icoanei făcătoare de minuni și plecând acasă, băiatul se dovedi a fi scăpat  din strânsoarea patimii.

Pentru a nu lungi peste măsură cuvântul, ne curmăm aici înșiruirea minunilor săvârșite prin harul icoanei Maicii Domnului ce nu încetează a izvorî mângâiere, izbăvire și tămăduire tuturor celor ce i se închină cu credință.

+ * + * +

Icoana Maicii Domnului Trubcevsk 1.1

Arată-te acum mie în primejdii ocrotitoare, alinare în nenorociri, ajutor în necazuri, în bolile cele de multe feluri izvor tămăduitor și vindecare patimilor, alungând de la mine toată vătămarea, Născătoare de Dumnezeu, ca să te slăvesc pe tine întru toți vecii.(Din Canonul aghiorit al Maicii Domnului ce se citește joi seara, glasul al 7-lea)

+ * + * +

Categories: ORTODOXIE Tags:
  1. Nici un comentariu momentan.
  1. Nici un trackbacks momentan.