6 dec. 2012, CAIRO: HIROTONIA NOULUI EPISCOP DE BURUNDI ŞI RWANDA – INOCHENTIE BIAKATONDA (PHOTO)

inokentios

 

Vineri,7 decembrie 2012

Autor: Emilios Polyghenis

Hirotonia noului Episcop de Burundi şi Rwanda, kyr Inochentie Byakatonda, a fost oficiată astăzi de Papa şi Patriarhul Alexandriei, kyr Teodor al II – lea.

Hirotonia noului episcop a fost oficiată în Catedrala Patriarhală „Sfântul Nicolae” din Cairo, care şi-a sărbătorit hramul.

Totodată au coliturghisit Gheron Mitropolitul Calinic de Pilousios, Macarie de Kenya, Teofilact de Tripoli, Ioachim de Zambia, Sava de Accra (fost de Burundi), Nicodim de Nitria şi Nifon de Babilon.

Noul Episcop de Burundi este ugandez de origine, dar a slujit în Şcoala Patriarhală „Macarie al III-lea” ca director adjunct, precum şi ca epitrop patriarhal al Sudanului de Sud.

Este cel de-al şaselea ierarh african al Străvechii Patriarhii a Alexandriei, după Hristofor (Ruvim) de Sparta, Gheorghe de Kantoun, Teodor de Naghiama, Iona de Luanga şi Ieronim de Mwanza şi al treilea ierarh african în ierarhia actuală a Tronului Alexandrin.

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

innokentios1

innokentios2

innokentios3

innokentios4

innokentios5

 source: romfea.gr
%d blogeri au apreciat: