Mitropolitul Nicolae de Plovdiv nu a participat la parastasul Patriarhului Bulgariei

plovdiv

 

Mitropolitul Nicolae de Plovdiv nu a participat la parastasul Patriarhului Bulgariei

Parastasul de 40 de zile al Patriarhului Bulgariei, kyr Maxim, a fost oficiat sâmbătă,15 decembrie 2012, în Sfânta Mănăstire Troian.

Potrivit informaţiilor, Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Filipopol, kyr Nicolae, nu a participat la parastas împreună cu Locţiitorul în Tronul Patriarhal, Mitropolitul de Varna, şi cu membrii Sfântului Sinod.

Kyr Nicolae a oficiat separat un parastas pentru răposatul patriarh în Catedrala Mitropolitană din eparhia sa împreună cu clericii din Mitropolia sa.

Totuşi, informaţiile Romfea.gr spun că kyr Nicolae s-a deplasat mai târziu la MănăstireaTroianpentru a oficia un trisaghion la mormântul Patriarhului.

Este demn de semnalat că Dumnezeiasca Liturghie de sâmbătă a fost condusă de Episcopul Inochentie, care în urmă cu câteva zile s-a întors în sânul Bisericii Bulgariei din aşa-numitul Sinod Alternativ.

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

%d blogeri au apreciat: