Acasă > BISERICA ELADEI, PATRIARHIA ALEXANDRIEI, ŞTIRI > A adormit în Domnul  mama Mitropolitului Serafim de Zimbabwe

A adormit în Domnul  mama Mitropolitului Serafim de Zimbabwe

mana Serafeim 1

A adormit în Domnul

 mama Mitropolitului Serafim de Zimbabwe

Marţi, 9 decembrie 2014

Autor: Lucas Panaiotos

 

Plină de zile, la vârsta de 88 de ani, a părăsit cele pământeşti si a zburat spre cer mama Înaltpreasfinţitului Mitropolit de Zimbabwe şi Angola, kyr Serafim Kykkotis, Eleni.

Adormita, mamă a şapte copii, şase băieţi şi o fată, s-a distins prin profunda ei credinţă în Dumnezeu, simplitatea şi smerenia ei.

Orfană de tată, a intrat foarte devreme în lupta pentru existenţă şi în continuare, împreună cu soţul ei, Filip, în ciuda nenumaratelor greutăţi ale vieţii, s-au luptat să le dea copiilor lor tot ce-au putut mai bun şi totodată să întipărească în inimile lor credinţa şi devotamentul faţă de Dumnezeu şi ajutorarea aproapelui. 

Mitropolitul de Zimbabwe, care se află la Lima, Peru, la un Congres despre Schimbarea climatică, fiind informat despre moartea mamei sale, şi-a exprimat urarea „Cel Preaînalt să dea odihnă sufletului ei” şi a menţionat: „Îti mulţumesc, Dumnezeul meu, pentru cel mai mare dar pe care mi l-ai dat în viaţă şi dacă fac ceva care are vreo valoare, o datorez mamei mele şi tatălui meu, care m-au învăţat să mă sprijin întotdeauna pe Tine, Atotmilostivul Dumnezeu, şi să-i iubesc pe toţi oamenii”.

mana Serafeim 2

Traducere: http://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ http://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea http://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

  1. Nici un comentariu momentan.
  1. Nici un trackbacks momentan.