CANONIZARE IN UCRAINA: FERICITUL VARTOLOMEU BONDARENKO (UPDATE TEXT + PHOTO)

ю

În toamna acestui an, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ucrainene a luat hotărârea de a-l canoniza pe Vartolomeu Bodnarenko († 1931) – cunoscut ascet cighirinean de la sfârşitul secolului al XIX – lea – începutul primei jumătăţi a secolului al XX – lea şi de a-l trece în rândul sfinţilor cinstiţi pe plan local ai Eparhiei Cerkassî (jurnalul nr. 48 al şedinţei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ucrainene din 16 septembrie 2014).

 

După cum comunică serviciul de presă al Eparhiei Cerkassî, pentru a conduce slujba de canonizare şi a se închina personal la Sfântul stareţ Vartolomeu, la Cighirin a venit Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Preafericitul Mitropolit Onufrie al Kievului şi al întregii Ucraine.  

 

Pe 7 decembrie, în a 26 – a Duminică după Rusalii, în ziua de pomenire a Sfintei Marii Muceniţe Ecaterina, Mitropolitul Onufrie a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie în Mănăstirea de maici „Sfânta Treime” din Cighirin.

 

Cu Preafericirea Sa au slujit Mitropolitul Sofronie de Cerkasă şi Kanev, Episcopul Filaret de Novokahov şi Ghenicesk, preoţii mănăstirii şi oaspeţii de rang preoţesc ai locaşului.

 

În timpul Dumnezeieştii Liturghii a avut loc slujba de proslăvire în rândul sfinţilor locali ai Eparhiei Cerkassî a fericitului Vartolomeu Bondarenko († 1931), pe care a condus-o Preafericitul Mitropolit Onufrie.

 

După încheierea Dumnezeieştii Liturghii, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene a adresat un cuvânt de învăţătură celor prezenţi, dezvăluind sensul profund al ascetismului creştin şi a mulţumit tuturor pentru rugăciuni. 

 

 

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: 

http://mitropolia.kiev.ua/

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

%d blogeri au apreciat: