A DEMISIONAT PREAFERICITUL HRISTOFOR, ARHIEPISCOPUL CEHIEI şi SLOVACIEI

ROMFEA.GR:  ARHIEPISCOPUL CEHIEI ŞI-A DAT DEMISIA

 

       Autor: Emilios Polighenis

        Se zvoneşte intens că Preafericitul Hristofor, Arhiepiscopul Cehiei şi-a depus demisia.

       Motivele demisiei nu sunt cunoscute, dar în ultima vreme a existat o intensă speculaţie în legătură cu diferite scandaluri din viaţa lui personală.

       Încă nu s-a emis ceva oficial în legătură cu demisia Arhiepiscopului Cehiei, dar Romfea.gr vă va informa imediat despre evoluţia cazului.

       Mai semnalăm că Întâistătătorul Bisericii Cehiei, care a fost ales în anul2006, avizitat recent Patriarhia Ecumenică.

       AMEN.GR: HRISTOFOR AL CEHIEI A DEMISIONAT

 autor:  Νίκου Παπαχρήστου

Astăzi,12 aprilie 2013, cu puţin timp în urmă, în Sfântul Sinod al Bisericii Cehiei şi Slovaciei Arhiepiscopul Hristofor şi-a depus demisia.

       A purces la acest gest, aşa cum menţionează factori bisericeşti locali, „pentru binele şi pacea Bisericii”. De astăzi, conform informaţiilor Amen.gr, el va fi numit „fost Arhiepiscop de Cehia şi Slovacia”, nu va mai purta camilafcă albă şi se va retrage într-o mănăstire.

       Locţiitor al Tronului a fost numit Mitropolitul Simeon al Moraviei, care va fi pomenit în Diptice până la alegerea noului Arhiepiscop.

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr & amen.gr

Copyright

Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.