A fost furată mitra episcopală de pe racla Sfântului Mare Mucenic Dimitrie din Tesalonic (FOTO)

A fost furată mitra episcopală de pe racla Sfântului Mare Mucenic Dimitrie din Tesalonic

 

 

Miercuri, 10 aprilie 2013

Mai jos, comunicatul Sfintei Mitropolii de Tesalonic:

Sfânta Mitropolie de Tesalonic şi Comitetul  de Administraţie al Centrului de Pelerinaj al bisericii „Sfântul Dimitrie”, ocrotitorul nostru, comunică bine-credinciosului nostru popor următorul fapt.

În primele ore după miezul nopţii, oameni necredincioşi şi blasfematori, dar şi profanatori periculoşi au intrat pe fereastra laturii de nord a bisericii „Sfântul Dimitrie” pentru a fura şi înşfăca sfintele şi izvorâtoarele de har moaşte ale sfântului nostru ocrotitor şi făcător de minuni.

Deoarece a fost imposibilă spargerea raclei, în care se află moaştele, au luat de pe raclă mitra de argint pe care se aflau ofrande, în speranţa că înăuntrul acesteia se afla cinstitul cap al marelui mucenic. 

Din cauza agitaţiei au aruncat pe jos ofrandele, care erau cruci şi engolpioane. Din fericire, prin harul lui Dumnezeu, mitra decorativă era goală şi fără o valoare deosebită.

Din păcate, alarma şi un angajat al securităţii nu i-au împiedicat pe spărgători, astfel încât să fie evitat sacrilegiul.

Direcţia Siguranţei din Tesalonic a acţionat direct făcând cele cuvenite, în timp ce  Sanctitatea Sa Mitropolitul de Tesalonic, kyr Antim, preoţii şi epitropii biserici, precum şi tehnicieni specialişti au venit în biserică pentru a restabili siguranţa bisericii şi a sfintelor moaşte. 

Acest sacrilegiu oribil aminteşte de furtul de acum doi ani al cinstitului cap al Sfintei Anastasia din mănăstirea ce-i poartă numele în Vasilika.

Acestea sunt semne şi monstruozităţi din tulburata societate umană contemporană.

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.