MAICA DOMNULUI ŞI ARHIEPISCOPUL CIPRULUI

arx kiprou

MAICA DOMNULUI ŞI ARHIEPISCOPUL CIPRULUI

 

       Cu câţiva ani în urmă, icoanele Maicii Domnului care… lăcrimau nu apăreau în partea răsăriteană a Insulei Sfinţilor, ci în cea apuseană.

       Semnatarul acestui articol a avut experienţa personală a raţionalismului ce-l caracterizează pe Arhiepiscopul Ciprului, când în mijlocul confruntării preelectorale pentru alegerea noului arhiepiscop, actualul Întâistătător al Bisericii Ciprului – pe atunci Mitropolit de Pafos – a fost informat telefonic despre o „icoană care lăcrimează” într-o biserică din regiunea suburbană a Paphosului.

       „Spuneţi-le să fie serioşi, pentru că dacă vin acolo la ei, ei înşişi sunt cei care vor lăcrima, şi nu icoanele”, a fost răspunsul imediat şi tăios al Arhiepiscopului către interlocutorul său telefonic. De atunci, nicio icoană n-a mai lăcrimat în jurisdicţia mitropoliei de Pafos.

A.E.

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.