Adevărul despre secte – Pr. Petru Pruteanu

5 comentarii la „Adevărul despre secte – Pr. Petru Pruteanu”

 1. Da, foarte folositor. Totusi, concentrindu-ne asupra secelor traditionale asa cum le stim noi, pierdem din vedere un fapt de o gravitate extrema : aparitia sectelor ortodoxiste care rod si macina biserica lui Hristos din interior. Gravitatea lor consta tocmai in faptul ca asaza ortodoxia ca si paravan de acoperire a actiunilor lor mizerabile. De un sectar, cu putina vointa te poti apara ignorandu-l , de un sectar ortodoxist „nationalist” nu te poate apara decat Dumnezeu intrucat el se substituie bisericii si Adevarului pe care apoi le perverteste si de acolo de sus, de pe piedestal te arata cu degetul ca fiind dusmanul de clasa, te suspecteaza, te acuza pentru ca apoi, in haita sa te dezbrace cu forta de haina frumoasa cu care Hristos te-a imbracat.
  Atragem atentia asupra unui fapt ingrijorator : mai mult de 80% din asa zisa blogosfera ortodoxa romaneasca (bloguri si situri ortodoxe) nu au absolut nimic ortodox la esenta fiind doar niste surogate. Atrag multi naivi publicand unele scrieri ale sf. parinti, impanzind paginile lor cu icoane, cruci si incercand sa imite exprimarea in limbajul ortodox insa de multe ori dandu-se de gol. Din fericire, cine traieste cat de cat ortodox si este luminat de Harul Domnului nostru Iisus Hristos, intelege dupa cateva lecturari ca in spatele vorbelor atent ticluite se ascund slugi ale satanei in toata hidosenia lor. Din pacate , foarte multi cad in aceste capcane , neavand absolut nici o idee asupra ortodoxiei sau nefiind indrumati de Harul lui Dumnezeu ( persoane stapanite de ura, invidie, zavistie, clevetire, graire in desert, paranoici, oameni stapaniti de patimi care din lenea de a-l cauta pe adevaratul Hristos, se multumesc cu lincezirea in aceste gauri negre care le creaza falsa impresie ca se afla pe drumul cel bun). Multi dintre voi stiti deja care sunt acele bloguri si situri. In spatele lor se ascund retele de infractori si fosti puscariasi racolati de securitate (vezi saccsiv blog care a dat tonul), organizatii extremiste criminale care isi justifica setea varsarii de singe prin „ravna ortodoxa”, persoane aflate in slujba unor lideri si partide politice care incearca doar sa smulga voturile naivilor postand in mari ortodocsi, escroci si tilhari care si-au schimbat tactica de actiune (au trecut la inselarea cu ajutorul computerului) incercand sa ademeneasca multi naivi care la auzul cuvantului Hristos sau Ortodoxie isi deschid mintea, inima si buzunarul chiar daca am fost avertizati explicit de insusi Hristos acum mai bine de 2000 de ani :
  „Atunci, de vă va zice cineva: Iată, Mesia este aici sau dincolo, să nu-l credeţi.
  24. Căci se vor ridica hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi şi vor da semne mari şi chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putinţă, şi pe cei aleşi.
  25. Iată, v-am spus de mai înainte.
  26. Deci, de vă vor zice vouă: Iată este în pustie, să nu ieşiţi; iată este în cămări, să nu credeţi.
  27. Căci precum fulgerul iese de la răsărit şi se arată până la apus, aşa va fi şi venirea Fiului Omului.”
  Vorbeam cu cativa prieteni in legatura cu aceste actiuni atent controlate care iau amploare in tara noastra (si nu numai) si ne-am oprit mai cu seama asupra acestui fapt relatat si profetit de multi sfinti parinti : „vor ajunge sa innebuneasca cu totii iar de vor vedea pe cineva ca nu inebuneste, se vor scula asupra aceluia ca nu este asemenea lor.” Exista posibilitatea ca in vremurile profetite, lumea impatimita si decazuta sa-si continue patimile sale si sa te marginalizeze daca nu iei parte la patimile ei. Insa prigoana impotriva celor normali va fi pe temei religios si cine te va suspecta si acuza de „necredinta” daca nu chiar acesti „apostoli apocaliptici” carora li se creaza un profil exact si o mentalitate adecvata inca de pe acum ? Iata ca-i putem vedea deja la lucru pe acesti zombi , din fericire doar virtual . Va veni si vremea cand acesti monstrii vor pune in practica in mod real , infectiile pentru care au fost si sunt creati. Vorbim despre toate blogurile si siturile asa-zis ortodoxe care lucreaza de zor la crearea acestor noi profile de monstrii ,viitorii prigonitori si criminali care vor defaima si vor ucide in numele „crestinismului”.
  Atentie mare si la organizatiile extremiste care-si spun „ortodox-nationaliste” si care isi desfasoara activitatea sub atenta indrumare a securitatii si sunt finantate pe cai oculte de marile organizatii extremiste din Europa occidentala, toate primind perfuzii de la UE . Uniune europeana care, nu-i asa, combate orice forma de extremism si sovinism si „lupta” impotriva acestor organizatii (chiar de ea finantate).
  Asadar , atentie mare la tot felul de dubiosi care-si zic prtodocsi dand ochii peste cap, la tot felul de paranoici care zic ca ei vad cele sfinte ori iti vorbesc ore in sir despre dogma. Atentie la acesti infractori inveninati care rastalmacesc acum citate si versete din sfiinta Scriptura si au devenit mari sfatuitori si indrumatori crestini ( uriasii, arca lui Noe, crestinul si armele, crestinul si bataile, crestinul si sexul, crestinul si etc ) . Deasemeni atentie la „iubitorii Dumnezeu, neam si tara” care ne indruma cu ravna sa mergem la mitinguri nationaliste, sa sprijinim organizatii extremiste, sa mergem pe stadioane si sa privim cu ura tot ce este de alta natie si de alta culoare . Atentie la acesti „credinciosi” care in timp ce se roaga, sunt si huligani cu gluga in cap, au tatuata Crucea lui Hristos pe mina si cauta scandaluri in numele nationalismului. Atentie si la asa zisele certuri dintre aceste bloguri, situri si organizatii : se cearta uneori pe dogma, unele sunt pro baricade, altele antibaricade. Unele sunt pro muzica rock altele anti rock etc. In realitate pun in practica doar regizari, ele fiind in strinsa legatura. Si in fine, atentie mare la alarmisti, la panicarzi si la binevoitorii care ne dau informatii cu stiri despre inceperea de razboaie sau conflicte si ne indeamna sa ne facem provizii si sa plecam pe coclauri (Hristos ne-a spus ca vom auzi de zvonuri de razboaie dar sa nu ne speriem).
  Ar fi foarte usor si frumos ca la vremurile apocaliptice sa-i avem pe acesti „lideri spirituali” gen saccsiv care sa ne arate cine sint dusmanii nostrii si cum unelteste sistemul. Ar insemna ca ne despartim in doua mari tabere : lumea decazuta cu sistemul si noi care il urmam pe Hristos. Cat de usor ar fi astfel sa-i avem in fata pe dusmanii nostrii. Din pacate vom fi luptati din toate partile si in toate modurile posibile si imposibile iar pietrele noastre de poticneala vor fi chiar aceste secte ortodoxiste (pepiniere care cresc viitorii fanatici ) care ne vor acuza ca suntem suspecti si vor cauta sa ne arate necredinciosi si dusmani ai clasei si poporului.
  Sa raminem in credinta noastra ortodoxa simplu , fara teama , ducandu-ne crucea noastra de zi cu zi si plangandu-ne pacatele noastre. Nu avem nevoie de acesti alarmisti care ne „informeaza” pentru mantuirea noastra. Il avem pe Hristos si Maica Sa care ne da de stire in timp util ce sa facem. Si minunile acestea sunt la tot pasul in jurul nostru dar nu vrem sa le vedem. Un fost coleg de Institut care actualmente este stabilit in Canada (un om credincios) , anul trecut a simtit un imbold si nevoia de a veni in tara. Ne spunea ca i s-a facut dor de acasa , de prieteni, de familie. La o saptamina dupa ce a venit acasa, mama sa a murit fara ca cineva sa banuiasca vreo boala sau macar un semn.Astfel s-au vazut pentru ultima data si au avut timp sa-si ia ramas bun Deci iata ca mila Domnului lucreaza cu putere si nu numai ca suntem instiintati de ce va sa fie, ba chiar ne ia Dumnezeu de minuta si ne duce acolo unde stie ca ne mantuim. Doar atit ne cere in schimb : credinta tare si sa ne plangem pacatele si neputinta noastra, sa recunoastem ca tarina suntem.

 2. Cum spuneam, atentie mare la aceste „valuri” de nationalism cu puternic iz neo-nazist in care se amesteca patriotismul si credinta crestina. Daca in tarile arabe a venit valul care a maturat de la putere lideri si forte politice instaurand haosul si anarhia, acestea trebuie sa vina si in Europa. Pentru asta s-a lucrta si se lucreaza intens. Ei, cei care pregatesc totul cu minutiozitate , au instrumente specifice pentru fiecare regiune si stat in parte. In Europa s-au deschis portile emigrantilor cu ani in urma . Bineinteles cu intentii bune, pentru a li se da de munca si pentru posibilitatea unei vieti demne. Astfel a fost deschis in mod aberant si fara o aparenta logica, robinetul migratiei. Pentru ca in acelasi timp sa fie reactivate si sa ia amploare celule anarhiste de factura ne-nazista care vad in emigranti, straini, dusmanii tarii lor. Pentru a-si justifica actiunile, aceste celule inventeaza invinuiri si pericole ce planeaza asupra popoarelor europene dinspre emigranti : invadeaza, altereaza societatea si chiar rasa, fura locurile de munca, aduc infractionalitate si ce este si mai grav, profaneaza cultura si chiar religia tarilor gazda. Totul controlat de aceeasi mina a UE. Daca pentru tarile occidentale pline ochi de straini emigranti nu este nici un fel de problema declansarea unor actiuni fasciste, rasiale si neo-naziste , au gasit si pentru tarile est-europene motive pentru crearea unor astfel de celule, chiar daca nu prea sta in firea statelor ortodoxe asemenea tip de mentalitati si actiuni. au aparut dintr-o data pericole la adresa fiintei nationale si in aceste tari . Sa urmarim acest documentar din Rusia :
  http://www.youtube.com/watch?v=aLUxuq-E9yA&feature=related

 3. Imi cer iertare, acum am vazut ca aveti un articol mai in urma dedicat emigrarii si problemelor pe care le ridica, acolo puteam posta comentariile.
  Eu dupa ce am urmarit documentarul din Rusia m-am intrebat cine ar dori sa munceasca in Rusia, cine si-ar dori sa puna Rusia in pericol ? Iata cine sunt aparatorii patriei ruse, iata cine sunt cei care vegheaza la linistea si integritatea mamei Rusia si iata-i cat de crestineste actioneaza. Dar mai ales iata impotriva cui lupta ei pentru apararea mandriei nationale ruse : impotriva catorva oameni nevinovati veniti probabil din fostele republici sovietice si care au aterizat din greseala in Rusia sperand sa munceasca cinstit si sa traiasca o viata demna. Iata cum actioneaza aceste organizatii-secte care se pretind a fi nationaliste si ortodoxe. Ce vedem comun la aceste organizatii ? Crucea celtica ce poate fi observata ca simbol al multor miscari extremiste (inclusiv ND din Romania). Simboluri si saluturi specifice, atitudini si uniforme specifice, cuvantari adecvate pentru instigare la ura. In plus, acolo unde nu exista pericole, ei le creaza (vezi amenintarea „emigrantilor” din Rusia). Un fenomen care ia amploare din ce in ce mai mare, pe fondul saraciei, al nesigurantei zilei de maine si al starii generale de confuzie dar mai ales pe fondul crizei spirituale si departarii de Dumnezeu. Persoanelor aflate intr-o asemenea situatie li se ofera o noua sansa, o noua cale : lupta pentru „credinta” si lupta nationala. Ba chiar si suporterilor fanatici ai echipelor de fotbal intrate in faliment, li se ofera noi oportunitati : li se da o icoana in brate, sunt rasi in cap, imbraca un hanorac cu gluga, lantul ascuns la brau si astfel pornesc la apararea valorilor tarii. Totul in numele lui Dumnezeu, in numele patriei si in numele Miscarii Legionare. Ca si lideri ai acestor miscari se aleg oameni dubiosi cu un trecut suspect , interlopi , criminali si tilhari „convertiti si pocaiti” peste noapte. Pentru ca totusi, asemenea actiuni singeroase nu pot fi conduse de oameni cu frica de Dumnezeu ci de infractori deosebit de periculosi carora li s-a dat o noua directie si carora crimele si tihariile lor sunt ridicate la rang de valoare si virtute nationala. Ati auzit de personajul Arkan din Serbia. Sa citim un articol foarte interesant de pe blogul satelit al ND ( Moarte Lumii Noastre), articol in care „iubitorii de Dumnezeu si patrie” incearca sa ne arate cum este creionat profilul tigrului, al eroului nationalist contemporan si sa ne invete cum trebuie sa adoram un asemenea specimen care se jertfeste in numele credintei si al nationalismului :
  http://deveghepatriei.wordpress.com/2012/05/08/arkan-tigrul-raznatovic/
  ?????????????????????????? EROU NATIONAL SARB ??
  Din ce am citit aflam ca Arkan a fost mai intai un interlop deosebit de periculos, a tilharit, a comis cam tot spectrul de infractionalitati posibile , ba chiar a varsat singe, a ucis de multe ori cu singe rece si chiar el recunoaste asta cu orgoliu. Pentru ca mai apoi sa stringa averi fabuloase si sa-si creeze un imperiu si chiar o armata. Armata pe care a racolat-o ( cum se leaga lucrurile) din chiar rindurile suporterilor echipei Steaua Rosie Belgrad. Suporteri pe care ia format sa devina adevarati fanatici. Iata ca unor oameni fara capatai , din familii destramate si fara directii precise, Arkan le-a dat o noua sansa. Le-a aratat „credinta cea adevarata” i-a invatat „dragostea” de patrie si ia trimis la misiunea cea mare. De ceea ce au fost in stare, o recunosc chiar si ei : atrocitatile si carnagiile comise cu singe rece (Srebrenitza, Sarajevo, etc.) Chiar trebuie sa credem ca miscarea lui Arkan a fost una spontana venita din ravna sarbilor pentru credinta si din setea si dragostea lor pentru neam si patrie ? Sa fim seriosi. Chiar Arkan recunoaste ca avea relatii dubioase si sustinere in lumea politica. Chiar Milosevici nu era strain de actiunile lui Arkan, ba chiar ar fi fost prieteni in ascuns. Cu alte cuvinte, „tigrul” Arkan nu a facut ce a facut chiar asa de capul sau fiind un invincibil ci a fost atent directionat si folosit. Acum el este vazut ca un erou national, i se inchina ode si imnuri iar oamenii ofteaza adinc cand ii pomenesc numele ( sau cel putin asa doresc unii ca noi sa credem).
  Deasemeni citim pe acelasi blog-satelit (Moarte Lumii Noastre) un alt articol in care ne este infatisat spre adulare un alt tip de erou. Faptele de „vitejie” ale unui suporter fanatic la partida de fotbal Serbia-Italia :
  http://deveghepatriei.wordpress.com/2012/05/11/editorial-alexandru-suditoiu-ivan-bogdanov-un-altfel-de-erou-kosvo-je-srce-srbije/
  ?????????????? EROU NATIONAL ??
  Sa intelegem ca acest suporter Bogdanov , pe timpul desfasurarii partidei de fotbal intre Serbia si Italia, partida jucata in Italia, a dat foc la un moment dat steagului national albanez in vazul tuturor. Paranoicul autor al articolului se intreaba consternat ce au avut autoritatile italiene cu un asemenea erou care a dat dovada de un inalt curaj si dragoste de tara ? Nu intru in amanunte cu privire la problematica regiunii Kosovo si la legitimitatea indignarii sarbilor. Dar de ce ne este aratat acest Bogdanov drept un erou ? Ce fapta mare de vitejie a facut ? asa iti arati eroismul dind foc steagurilor altor natii ? asta poate face oricine. De departe este o forma subtila de instigare la ura si de crearea unor modele demne de urmat pentru masele indobitocite si fara repere.
  Totusi, citind despre personajul Arkan, il recunoasteti si pe Arkan de Romania ? aceleasi caracteristici, acelasi caracter impulsiv, nervos, antecedente penale, tilharii, tentative de crime chiar impotriva propriului tata, orgoliu si mandrie duse pina la extremis, paranoia, patimi grele amestecate cu surogate de ortodoxie si patriotism (poate doar cu diferenta ca Arkan cel sarb era cu adevarat barbat si nu se injosea chiar la orice gainarii, nu era mincinos si poate nici atit de lingau) . Se doreste crearea unui lider asemanator lui Arkan si aici in Romania ? (nu neaparat saccsiv deoarece exista multi asa ca el, ci cei asemenea lui saccsiv, cu trecut dubios, gata oricand sa-si imbratiseze iarasi vechile obiceiuri infecte insa pentru scopuri mult mai inalte). Cam aceasta este linia pe care ar trebui s-o aibe toti „eroii” ce vor conduce haosul si anarhia din Europa, inclusiv din Romania. Acestia sunt iubitorii de Dumnezeu, neam si patrie. Sau, ca sa citez un alt blog surogat la ortodoxie ce se autointituleaza ” Lupta pentru ortodoxie” ( ce nu este niciodata castigata) : blog pentru inima, minte si ortodoxie. Un blog de o deosebita tinuta si traire in sfinta credinta ortodoxa care ne indeamna la mobilizarea stringerii de semnaturi pentru candidatura domnului Marcel Bouros la primaria municipiului Constanta. Imi amintesc ca acum 3 saptamini a fost un comunicat din partea Patriarhiei romane ca partidele politice sa se abtina si sa nu recurga in mizerabilele lor campanii electorale la asocieri cu sfinti, Iisus Hristos, Maica Domnului, icoane, cruci etc. Adminul acestui blog politic-ortodox ne indemna cu acrivie sa donam bani pentru saccsiv.
  Ca si o concluzie, nu exista ortodoxie pe internet ci de pe internet mai putem lua unele informatii si articole folositoare (acatiste, rugaciuni, vietile sfintilor parinti, Paterice, cantari ortodoxe, slujbe). Trairea ortodoxa este in simplitate si trebuie sa fie in sanul mamei noastre Biserica in comuniune cu adevaratul Hristos la Sfintele Sale Taine. Si la duhovnicii nostrii pe care ni ia randuit Dumnezeu. Inca avem multi preoti si duhovnici cu traire si cu Har, inca lucreaza puternic Harul Domnului nostru Iisus Hristos, inca avem Sfintele Taine si Sfinta Liturghie care tine lumea, inca vine Duhul Sfint in chip minunat prin mainile preotilor nostrii, inca tine Dumnezeu lumea asta. Deci sa ne facem datoria noastra de fii ai Bisericii si sa nu cadem in capcana acestor blestemati care lovesc subtil in ierarhi si in biserica stramoseasca insinuind ca ea ar fi deja vanduta si semanind ura, neincredere si zavistie intre fii bisericii. Sa stam departe de acesti fii ai nelegiuirii caci blestemati vor fi inaintea lui Dumnezeu , sa nu ne facem partasi blestemului lor.

 4. Ca o paranteza la documentarul extremismului din Rusia sau al fanatismului acelui suporter care a dat foc steagului albanez la meciul de fotbal. Daca ar fi sa mergem pe firul ilogicii acestor promotori bolnavi, ar trebui ca si tarile occidentale in care se afla sute si mii de emigranti muncitori rusi sau grupari mafiote ruse, sa procedeze la fel : sa-i puna pe neo-nazistii rasi in cap sa-i vaneze pe rusi oriunde ii gaseste pentru ca emigrantii rusi aduc infractionalitate, fura munca, comit tot felul de ilegalitati.
  Privitor la actiunea acelui suporter care a dat foc steagului Albaniei la meciul de fotbal Serbia-Italia, cretinul autor al articolului se intreba ce au avut autoritatile italiene de au arestat un asemenea erou… propunem si noi atunci ca la oricare meci Romania – X, insasi autorul articolului (Alexandru Sughitoiu) sa mearga personal ca suporter si sa dea foc steagului Rusiei ( daca are curaj) pentru ca Rusia ne-a cotropit, ne-a adus comunismul si ne-a luat Basarabia. Sau sa dea foc steagului turc la partida Romania – Olanda. Iata, nu este dificil ca punind lucrurile in ne-ordinea gandirii lor, toate lucrurile sa iasa strimbe si fara o urma de logica. Daca vom pune lucrurile gandite de ei in prisma si lumina credintei ortodoxe, aceste lucruri ni se vor infatisa in adevaratul lor satanism hidos. Singurele repere de care ei se agata pentru a convinge sunt citatele din scripturi, icoanele si cate un acatist. Asa cum imi spunea un prieten apropiat, daca mizeria de ziar Libertatea ar posta si cate un acatist pe saptamina printre multitudinea de articole mizerabile, ar fi identic cu unul din blogurile sectelor ortodoxiste .

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: