AJUTOR PENTRU COPIII ÎNFOMETAŢI DIN TANZANIA

zaxa

Ajutor pentru copiii înfometaţi din Tanzania

 

Autor: APE-MPE

Evenimentul plin de bucurie al Naşterii Dumnezeiescului Prunc a fost sărbătorit şi anul acesta împărţind binecuvântare şi bucurie în toate colţurile pământului.

Această bucurie încearcă s-o ofere, cu binecuvântările Patriarhiei Alexandriei, Mitropolia de Irinopole copiilor înfometaţi din Tanzania, care, cum semnalează Mitropolitul Dimitrie, „au uitat să zâmbească”.

„În ciuda tuturor dificultăţilor cu care se confruntă patria noastră există oameni care continuă să sprijine lucrarea noastră misionară, iar contribuţiile lor sunt salvatoare pentru copiii noştri”, a spus către APE-MPE Mitropolitul de Irinopole, care în cei 8 ani de slujire în Tanzania a dat dovada unei lucrări plăcute lui Dumnezeu, demnă de străvechea Patriarhie.

„În toţi aceşti ani, şi cu binecuvântările Patriarhului nostru Teodor, au fost duse la bun sfârşit 165 de proiecte şi mai mult de 50.000 de persoane au fost botezate ortodoxe”, a spus cu bucurie Mitropolitul Dimitrie, de origine din Sohos – Tesalonic.

În anii ce-au trecut, au fost finalizate 30 de biserici, 4 centre misionare, 2 orfelinate, 7 şcoli şi tot atâtea clinici, precum şi 2 case pentru străini şi case pentru familii cu mulţi copii.

Într-o încercare de rezolvare a marii probleme a absenţei apei potabile curate, Mitropolia a finanţat lucrările de deschidere a 74 de fântâni şi forări de puţuri şi au împărţit mai mult de 100 de cărucioare cu rotile.

 „Continuăm, în ciuda tuturor dificultăţilor, cu cantinele zilnice, împărţind mai mult de 1.000 de porţii, dar şi cu cele 6.800 de burse pe care le acordăm ca Mitropolie, dar şi cu ridicarea a încă unei biserici şi a unei clinici noi”, semnalează Mitropolitul de Irinopole, şi mulţumeşte pentru sprijinul acordat misiunii din Tanzania atât din Elada, cât şi de la elenii din diaspora.

 

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

 

 

5 comentarii la „AJUTOR PENTRU COPIII ÎNFOMETAŢI DIN TANZANIA”

  1. Buna ziua,
    Am marea rugaminte, daca se poate, sa va interesati de detaliile de plata bancare pentru a se putea dona bani : cont, banca, persoana de legatura.Orice informatie este importanta.
    Va multumesc.

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: