Arhiepiscopul de Sevastia împotriva revistei „Charlie Hebdo”

 charlie-hebdo4

 

Miercuri, 21 ianuarie 2015

Autor: Emilios Polyghenis

 

Ultimul număr al revistei satirice franceze „Charlie Hebdo” a fost criticat  prin declaraţii de catre Arhiepiscopul de Sevastia, Teodosie Atalla, din Patriarhia Ierusalimului.

„Sprijinim libertatea cuvântului şi democraţia, dar insulta la adresa imaginilor religioase nu poate fi considerată libertate de exprimare”, a spus Arhiepiscopul de Sevastia referitor la noua ediţie a revistei care îl ridiculizează pe Mohamed ca răspuns la atacul jihadiştilor.

Ierarhul Patriarhiei Ierudsalimului a declarat că coperta revistei constituie o încălcare a valorilor morale şi umane.  

 „Incitarea împotriva religiilor şi profeţilor, dar şi batjocura la adresa simbolurilor sfinte pot fi utile doar acelora care vor să dezbine societatea şi să creeze un haos”, a adăugat în acest sens Arhiepiscopul Teodosie.

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.