ARHIEPISCOPUL IERONIM AL ELADEI: „NU ESTE NESEMNIFICATIV CĂ ANGELA MERKEL ESTE FIICĂ DE PASTOR PROTESTANT”

ARHIEPISCOPUL IERONIM AL ELADEI:

 „NU ESTE NESEMNIFICATIV

CĂ ANGELA MERKEL ESTE FIICĂ DE PASTOR PROTESTANT”

 

          Despre scrisoarea pe care a trimis-o prim-ministrului referitoare la noul acord de împrumut şi la rolul pe care Biserica este chemată să-l joace în criza prin care trece ţara, a vorbit printre altele la ΣΚΑΪ  100,3 şi cu Ari Portosalte, Arhiepiscopul Atenei şi a toată Elada, Ieronim.

          Referitor la scrisoarea către domnul Papadimos, a declarat: „Sunt atent să nu intervin până în punctul în care să fiu răstălmăcit. Există tăcerea indiferenţei – departe de mine – şi tăcerea înţelepciunii care este una din însuşirile mele”. „Scrisoarea a venit în urma unei indignări lăuntrice” – a explicat.

          „Urmăresc sărăcirea statului” – a declarat, aducând exemple din gravele probleme de birocraţie cu care se confruntă oamenii simpli.

           Arhiepiscopul a declarat: „În situaţia în care am ajuns, lucrurile sunt foarte, foarte dificile. Am greşit, vom plăti; dar care Drept ne asigură că este corect să se ipotecheze viitorul nepoţilor noştri? Nu avem dreptul să facem acest lucru! Eu nu am votat pentru asemenea lucruri şi n-am dat împuternicire”.

          A adăugat că trăim într-un regim de tragică cămătărie, „recoltare de sânge” şi stoarcere de bani din partea asociaţilor noştri.

          „Avem o istorie, o cultură şi o demnitate. Mi-e ruşine când aud că vom avea un guvernator inspector. Suntem atât de incapabili? Cum şi unde va fi în vigoare Dreptul englez? Nu este această Europă cea din visul nostru!”, a declarat semnificativ.

          Aşa cum a subliniat, poporul elen nu-şi cunoaşte istoria şi tradiţiile şi o sensibilitate la mimetism.

          „Nu e nesemnificativ că Merkel este fiică de pastor protestant. Protestantismul susţine că unii s-au născut pe o poziţie supremă, iar alţii pe cea mai de jos”, a menţionat despre cancelarul german.

          A mai menţionat că lucrurile, care se scriu despre catastrofa din Asia Mică, ca despre o învălmăşeală, sunt „crime pe care le plătim”.

          „Să participăm cu adevărat la durerea aproapelui”, a declarat arhiepiscopul şi a cerut o sinceră colaborare între stat şi Biserică pe toate marile teme ale Bisericii, ca şi cea a averii ei.    

          „Din 100% – averea Bisericii, 96% s-a risipit. Imobilele nu mai oferă nimic (…) Oferim lumii o imagine falsă”, a subliniat printre altele despre averea Bisericii.

          „În sfera fanteziei se află câte zic unii despre salariile mitropoliţilor. Salariul meu este de 1 920 de euro şi nu este suficient nici pentru 5-6 zile”, a spus referindu-se la lucrarea filantropică pe care ar vrea să o desfăşoare.

          Despre egumenul mănăstirii Vatopedi – Efrem, a accentuat că banii care se adună ar fi trebuit să fie canalizaţi în opere şi servicii pentru popor. Cu toate acestea a adăugat că atunci când toate acestea se vor sfârşi, egumenul va avea dreptate.

 

 

Traducere: https://acvila30.ro; sursa:  ΣΚΑΙ.gr

Un comentariu la „ARHIEPISCOPUL IERONIM AL ELADEI: „NU ESTE NESEMNIFICATIV CĂ ANGELA MERKEL ESTE FIICĂ DE PASTOR PROTESTANT””

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: