ÎNCĂ UN IERARH MĂRTURISITOR DIN GRECIA, PE FAŢĂ, ÎMPOTRIVA GLOBALIZĂRII: MITROPOLITUL ALEXANDRU DE MANTINIA

MITROPOLITUL ALEXANDRU DE MANTINIA:

,,NU E VINOVATĂ TROIKA, CI GUVERNUL ELEN!”

„NE VOR BUCATĂ A GLOBALIZĂRII!”

 

          Folosindu-şi dragele lui referiri la istoriile din vremurile de demult, Mitropolitul Alexandru de Mantinia şi Kinuria, în cadrul sfeştaniei oficiate pentru inaugurarea ,,Coşului fratelui sărac”, iniţiativă a Mitropoliei de Mantinia şi Kinuria, a vorbit şi despre momentele grele ale ţării noastre (ale Greciei – n.tr.)

          Nu a omis să se refere la starea pe care o trăim cu toţii şi, fireşte, să se pronunţe critic împotriva tuturor acelora care sunt vinovaţi pentru această situaţie şi, în principal, împotriva conducerii politice şi a Guvernelor din toţi aceşti ultimi ani.

          Mitropolitul, referindu-se la visul Faraonului Egiptului cu vacile grase şi slabe şi la explicarea visului de către Iosif cel Preafrumos, a subliniat că astăzi, după ce a trecut perioada vacilor grase, ne aflăm ca ţară în perioada vacilor slabe şi că deja am fost privaţi de multe bunuri şi, de aceea, Biserica a creat ,,coşul fratelui sărac” cu anticipaţie (în opoziţie cu alţii care n-au făcut la fel) şi ca să poată să înfrunte momentele dificile.

          N-a omis nici să lanseze săgeţi împotriva conducerii politice, care propagă zvonul că averea bisericească este mare, lucru care – aşa cum am spus – este neadevărat şi o calomnie, de vreme ce chiar statul a secularizat averea bisericească şi i-a lăsat doar un procent de 5%,  în timp ce 95% a luat statul, desigur, fără nicio răsplată pentru averea pe care a înstrăinat-o.

          Şi a semnalat: ,,Nu e vinovată Troika, ci Guvernul Elen, unul după altul… Aceştia, care au mâncat atâţia ani, vor fi opriţi …!

          Problema este: Cui vom fi vasali?” – a completat, vrând să semnaleze că politicienii eleni au cea mai mare răspundere pentru situaţia de astăzi.

          Referindu-se la ,,Coş”, mitropolitul a subliniat că Biserica va da lucruri puţine, dar necesare, ca prin cele pe care le avem să putem să ţinem piept cruntei realităţi; în paralel însă, ar trebui să ne nutrim şi sufletul cu credinţă în Dumnezeu, de vreme ce credinţa ne va ajuta să creăm.

          Deviza noastră în seara aceasta este: ,,Să ne iubim unii pe alţii… Din prisosul nostru să dăm celor care sunt în lipsuri. Astfel, avându-L Conducător pe Hristos,  vom renaşte şi îi vom îndepărta pe cei care ne vor bucată a globalizării.

          Avem fenomenul unirii acoperişurilor caselor noastre, dar inimile noastre sunt departe una de cealaltă… – a adăugat Înalt Preasfinţitul şi a subliniat că trebuie să ne îmbrăţişăm pe altul, avându-L păstor pe Hristos…

          ,,Pe noi, creştini-ortodocşi eleni, ne invidiază!”, a semnalat Mitropolitul şi a subliniat că elenilor deja le e ruşine pentru starea în care i-au adus cei care au condus ţara şi cei care fac cele pe care le vor străinii.

          Nu trebuie însă să ne decepţionăm, de vreme ce – ca popor – am trecut prin multe şi am ieşit biruitori… La fel vom face şi acum, în ciuda faptului că cei mai tineri au dărâmat cele pe care le-au construit bătrânii… ,,trădându-ne şi arzând aripile sufletului nostru”; dar cu speranţă în Dumnezeu şi cu dragoste faţă de popor vom răsturna situaţia… şi Hristos va fi cu noi”, a încheiat Înalt Preasfinţitul.

   Traducere: https://acvila30.ro/, sursa: romfea.gr

Un comentariu la „ÎNCĂ UN IERARH MĂRTURISITOR DIN GRECIA, PE FAŢĂ, ÎMPOTRIVA GLOBALIZĂRII: MITROPOLITUL ALEXANDRU DE MANTINIA”

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: