Arhiepiscopul romano-catolic de Cracovia, în vizită la Patriarhia Română

Arhiepiscopul romano-catolic de Cracovia, în vizită la Patriarhia Română

Arhiepiscopul romano-catolic de Cracovia, în vizită la Patriarhia Română

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE, ne informează:

În ziua de 20 mai 2011, la Reşedinţa patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit pe Eminenţa Sa Cardinalul Stanislaw Dziwisz, Arhiepiscop romano-catolic de Cracovia, aflat într-o vizită în România. La întrevedere a mai participat Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Ioan Robu, Arhiepiscop romano-catolic de Bucureşti şi Preşedintele Conferinţei Episcopilor Catolici din România.

În calitate de fost secretar al Papei Ioan Paul al II-lea, Eminenţa Sa Cardinalul Stanislaw Dziwisz a rememorat vizita de neuitat a fostului suveran pontif la Bucureşti (7-9 mai 1999) şi a subliniat importanţa ei în consolidarea dialogului teologic şi a relaţiilor dintre Biserica Romano-Catolică şi Biserica Ortodoxă Română.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a apreciat că cele două întâlniri ale Părintelui Patriarh Teoctist şi Papei Ioan Paul al II-lea de la Bucureşti (1999) şi Vatican (2002) au avut efecte benefice pentru relaţiile dintre ortodocşii români şi catolicii din Italia şi alte ţări cu populaţie majoritar catolică din Europa.

De asemenea, Patriarhul României a reliefat relaţiile tradiţionale de prietenie dintre poporul român şi poporul polonez şi a subliniat importanţa dialogului şi a cooperării practice dintre Biserici în promovarea păcii, a bunei înţelegeri şi a solidarităţii cu diferite comunităţi creştine aflate în dificultate.

Sursa:basilica.ro