Au fost arse icoane în ziua Creştinării Rusiilor

 eikones-1

Au fost arse icoane în ziua Creştinării Rusiilor

 

Vineri, 31 iulie 2015

 

Ca pe o faptă oribilă de barbarie au caracterizat oficiali ai Bisericii Ucrainei arderea icoanelor ortodoxe de către un batalion ucrainean înarmat de la Azov.

Concret, luptători ai batalionului, în ziua prăznuirii Creştinării Rusiilor, au turnat benzină peste icoane ortodoxe şi le-au ars.

Această faptă a provocat o puternică reacţie şi la alţi luptători, care au subliniat pe reţelele sociale că trebuie să respectăm credinţa fiecăruia indiferent de religie şi nu să ardem sfintele lor simboluri. 

Analiştii vorbesc de un ministru al Guvernului ucrainean care cultivă prin astfel de grupuri naţionaliste ura faţă de creştinism.

 

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.