AUGUSTIN KANDIOTIS – UN SEMN AL SINŢENIEI?

 

AUGUSTIN KANDIOTIS – UN SEMN AL SINŢENIEI?

 

 

Conform informaţiilor noastre trupul părintelui Augustin a prezentat un semn minunat. Era flexibil şi mlădios cum este trupul omenesc când este viu. Mărturia o avem din mai multe părţi.
Un monah athonit ne-a confirmat că un copilaş, care a ridicat mâna pururea pomenitului Stareţ, a ridicat-o cu multă uşurinţă şi n-a prezentat nicio rigiditate (med. acampsie), cum prezintă trupurile noastre şi desigur doar la câteva ore.
Trupul Stareţului şi-a păstrat pentru trei zile aceeaşi flexibilitate.


De asemenea, înaintea ochilor noştri, cu puţin timp înainte ca trupul părintelui Augustin să fie coborât în mormânt şi în urma propunerii părintelui Nectarie Moulatziotis, Protosinghelul Mitropoliei de Florina, părintele Iustin, a ridicat mâna Stareţului şi i-a făcut semnul crucii cu multă supleţe. Toţi câţi eram alături am rămas cu gura deschisă, arhiereii au făcut ochii mari, iar în acelaşi moment lumea a început să strige „Sfânt”, „Sfânt”, „Sfânt”, „Sfânt”…
Dacă acest fenomen nu este un semn al sfinţeniei, atunci care este? Viitorul va arăta.
Dumnezeu va arăta.
Noi suntem datori să aşteptăm şi să invocăm rugăciunile Arhiereului Augustin, ca să ne întărească în sfintele noastre lupte antipapistaşe şi antiecumeniste în faţa VERVEI şi FURIEI ecumeniştilor şi latino-cugetătorilor epocii noastre, lupte pe care însuşi Stareţul le-a purtat până la sfârşit său.
Şi sigur că atunci când latino-cugetătorii şi ecumeniştii vedeau că mişcărilor lor li se opunea Augustin, nu mai înaintau cu aceeaşi paşi de URS, cu care se înaintează astăzi, pentru că văd că nu există din partea episcopilor aproape nici o reacţie.
Sperăm însă, că un rol primordial vor juca iarăşi Forţele Speciale ale Armatei Bisericii, monahii ortodocşi „evzoni” („evzon” – soldat infanterist grec echipat cu o uniformă tradiţională: fustanelă, fes şi opinci).

(trad. FOM „Sfinţii Trei Noi Ierarhi”, sursa: http://www.freemonks.gr/index.php?page=news_info&lang=1&id=244)

%d blogeri au apreciat: