BASILICA: Vinul cu denumirea MILOSTIVIRE se distribuie abuziv în unele eparhii

Vinul cu denumirea MILOSTIVIRE se distribuie abuziv în unele eparhii

Întrucât în relatările de presă din ziua de 23 septembrie 2013 s-a vorbit despre vânzarea către parohiile şi mănăstirile din Mitropolia Olteniei a unui aşa-numit „vin liturgic” cu denumireaMILOSTIVIRE produs de Patriarhia Română, precizăm: 

Patriarhia Română nu deţine în proprietate viţă-de-vie şi, ca atare, nu produce şi nu distribuie vinul liturgic, asemenea eparhiilor care au viţă-de-vie proprie.  

Încă din anul 2009, Patriarhia Română a informat opinia publică asupra caracterului abuziv al folosirii numelui şi stemei sale pe eticheta de prezentare a unui aşa-numit „vin liturgic”MILOSTIVIRE, produs şi distribuit eparhiilor de S.C. Vinăria Murfatlar S.R.L. 

În acelaşi timp, Patriarhia Română a notificat această societate comercială că menţiunea «vin liturgic» şi textul de prezentare tipărit pe etichetă induc în eroare cumpărătorul şi aduc prejudicii de imagine Patriarhiei Române, întrucât ea nu garantează că vinul respectiv este vin liturgic natural şi curat, aşa cum este cel produs de eparhiile Bisericii Ortodoxe Române.

Patriarhia Română reaminteşte că nu a existat niciodată o consultare a ierarhilor cu Patriarhia pentru distribuirea acestui aşa-zis „vin liturgic” MILOSTIVIRE în eparhii. 

Ca atare, la proxima şedinţă a Sfântului Sinod, ierarhii acelor eparhii în care încă se mai oferă abuziv spre vânzare parohiilor şi mănăstirilor aşa-numitul „vin liturgic” MILOSTIVIRE vor fi interpelaţi pentru a da explicaţii privind prejudiciile morale aduse Patriarhiei şi confuzia creată în parohii şi mănăstiri.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE

%d blogeri au apreciat: