BĂTRÂNUL EPISCOP, PARINTELE AUGUSTIN, LA SPITAL

  

Bătrânul episcop, Părintele Augustin cel de 104 ani, la Spitalul din Florina
 


   FOTO: Părintele Ierotei citeşte o coală desenată cu urarea de “Însănătoşire grabnică!”, pe care i-au trimis-o Bătrânului nişte copii.  

  

          Părintele Augustin Kandiotis, acest respectabil şi luptător ierarh, se află de marţi după amiază, în urma un grav accident cerebralo-vascular, la Spitalul din Florina. Nu are febră. Inima sa, aşa cum a spus domnul cardiolog Likurgos Nanis, funcţionează ca o maşină nouă. Analizele sângelui şi celelalte sunt toate bune.  

FOTOGRAFII DIN DUMINICA ANTERIOARĂ, 1.08.2010 

 

       

  

  

  

  

  

       Duminică, 1 august 2010, a venit ca întotdeauna la biserică, în Sfânta Mănăstire a Sfântului Augustin, Episcopul Hipponei, din Florina. A dat binecuvântare, s-a împărtăşit şi a împărţit anaforă la toată biserica. 

      Miercuri, după amiază, s-a întâmplat accidentul cerebral. Părinţii Ierotei şi Lavrentie – fii duhovniceşti ai Bătrânului care se află mereu alături de el – şi-au dat seama că are o problemă la mâna stângă. Au chemat doctorul şi a fost internat în spital la Urgenţe. Nu a fost nevoie de nici un suport mecanic. I s-a administrat doar ser şi oxigen. 

      Împreună cu aceştia, Stareţul Episcop şi-a făcut rugăciunea sâmbătă dimineaţă la spital. 

       Este uimitor faptul că în a cincea zi după atacul cerebral, adică sâmbătă dimineaţă, Stareţul Episcop a participat la rugăciunea de dimineaţă pe care au făcut-o în rezerva sa părinţii, doi medici şi doi asistenţi, care au venit din Atena pentru trei zile, ca să-şi ofere serviciile lor bătrânului episcop.
       În timp ce medicul chirurg Evghenios Bairamidis spunea “Tatăl nostru”, părintele Augustin spunea continuarea. La sfârşit, a spus singur “Amin”. Duminică dimineaţă s-a împărtăşit în spital cu Precuratele Taine. La întrebarea noastră “cum se simte?”, a răspuns: “Bine”.

      Bătrânul ierarh nevoitor nu este doar un exemplu de adevărat păstor al Bisericii Ortodoxe, ci este şi un exemplu de mare răbdare. Niciodată nu s-a plâns de nimic. Îşi ridică crucea bătrâneţilor cu o răbdare uimitoare.
      Mişcătoare este dragostea medicilor din spital. Şi mai mişcătoare este apropierea credincioşilor…
      Persoane de toate vârstele intră cu emoţie în rezervă, ca să ia binecuvântare şi să-i sărute mâna. Cei mai mulţi sunt tineri.
      O doamnă din Florina a venit cu soţul ei şi plângând zicea: “Părinte, Macedonia noastră va rămâne elină”.
      Locuitorii Florinei îl simt pe bătrânul lor episcop, ca pe umbrela care păzeşte oraşul. 

Comentarii după sait-uri religioase: 

Likurgos Nanis a spus:
Fostul mitropolit de Florina, Augustin, nu a suferit un atac cardiac, aşa cum greşit menţionează Romfea.gr, ci un atac cerebral. Acestea spre restabilirea adevărului. Likurgos Nanis, medic cardiolog al Spitalului General din Florina.
8 august 2010, 10:12 

Thriskeftika a spus:
Mulţumim mult, domnule Nanis. Şi alţii ne-au informat despre eroarea publicată pe Romfea.gr
9 august 2010 12:25… 

Traducere: Pelerin ortodox; sursa: http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=14442.

Un comentariu la „BĂTRÂNUL EPISCOP, PARINTELE AUGUSTIN, LA SPITAL”

  1. sa-i dea bunul Dumnezeu inca zile multe, ca mare curaj are sa marturiseasca ortodoxia! avem nevoie de sfinti la dansul! Doamnea-ajuta!

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: