Biblia difuzată împreună cu ziarul Adevărul nu este ortodoxă şi ca atare nu are binecuvântarea Sfântului Sinod!

Biblia difuzată împreună cu ziarul Adevărul nu este ortodoxă şi ca atare nu are binecuvântarea Sfântului Sinod!

 *

Biblia difuzată împreună cu ziarul Adevărul nu este ortodoxă şi ca atare nu are binecuvântarea Sfântului Sinod!

 
 
BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE ne informează: Astăzi, 10 aprilie 2012, cotidianul Adevărul a început să vândă împreună cu ziarul la toate punctele de difuzare a presei şi în librăriile proprii o ediţie revizuită a Bibliei tradusă de Dumitru Cornilescu, apărută anul acesta (2012) la editura ”Orizonturi” din Bucureşti. Deoarece mai mulţi credincioşi ortodocşi au sesizat deja Patriarhia Română cu privire la faptul că au fost induşi în eroare de către cotidianul Adevărul prin oferirea spre vânzare a unei Biblii neoprotestante, solicităm acestei publicaţii ca în articolele promoţionale şi în spoturile publicitare să ofere informaţiile corecte despre ediţia Bibliei pe care o difuzează. 

În acelaşi timp, îndemnăm clerul ortodox să informeze comunităţile de credincioşi despre faptul că Biblia vândută împreună cu ziarul Adevărul nu este ortodoxă şi conţine diferenţe majore de traducere faţă de textul oficial al Sfintei Scripturi a Bisericii Ortodoxe Române. 

Teologul clujean Radu Preda, ale cărui declaraţii sunt folosite pentru a promova Biblia pe care cotidianul Adevărul o distribuie începând de marţi la chioşcuri, spune că a fost păcălit de publicaţia deţinută de Dinu Patriciu. 

 
Radu Preda: Cei de la Adevărul m-au folosit ca să distribuie o Biblie neoprotestantă / FOTO: Ziua de Cliuj
 
 

„E o biblie falsă. Falsă în sensul în care e o ediţie pe care nu au declarat-o ca atara ca fiind neo-protestantă. M-au instrumentalizat. Eu l-am întrebat pe realizatorul articolului să-mi spună ce ediţie e, dacă e cumva o biblie sectară. I-am spus că nu e bine să promovezi un produs minoritar. Au vrut să ţină ascuns acest fapt. Mi-au promis că vor reveni cu un telefon, dar redactorul a făcut pe neştiutorul, deşi sunt convins că ştia despre ce e vorba. Am certitudinea că am fost folosit. Nu îi voi da în judecată, nu-mi stă în fire, dar acţiunea lor îi descalifică, oamenii nu sunt proşti”, a declarat teologul Radu Preda, pentru REALITATEA.NET.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/radu-preda-cei-de-la-adevarul-m-au-folosit-ca-sa-distribuie-o-biblie-neoprotestanta_931808.html#ixzz1rjYB6oh1

Sursele: basilica.ro şi realitatea.net

2 comentarii la „Biblia difuzată împreună cu ziarul Adevărul nu este ortodoxă şi ca atare nu are binecuvântarea Sfântului Sinod!”

  1. Pr.prof. univ.dr.Theodoros Zisis ”ÎNSEMNĂTATEA PĂRINŢILOR BISERICII ŞI LEPĂDAREA PATROMAHĂ DE ACEŞTIA” din cadrul conferintei „Teologie patristică şi erezie postpatristică”, organizată de Sfânta Mitropolie a Pireului, Miercuri 15 februarie 2012

    http://graiulortodox.wordpress.com/2012/04/07/98-pr-prof-univ-dr-theodoros-zisis-insemnatatea-parintilor-bisericii-si-lepadarea-patromaha-de-acestia-din-cadrul-conferintei-%E2%80%9Eteologie-patristica-si-erezie-postpatristica/

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: