Biserica Catolică recunoaște Botezul Bisericii Protestante

Biserica Catolică recunoaște Botezul Bisericii Protestante

 

 

Biserica Romano-catolică din Statele Unite şi un grup de denominaţiuni protestante plănuiesc să semneze un document cu privire la recunoaşterea oficială a Sfintei Taine a Botezului din cadrul fiecăreia dintre ele.

Liderii Bisericii Catolice se vor alătura reprezentanţilor Bisericii Prezbiteriene din SUA, Bisericii Creştine Reformate din Africa de Nord, Bisericii Reformate din America şi Bisericii Unite a lui Hristos cu prilejul ceremoniei din Austin (Texas), unde vor semna înţelegerea denumită „Acordul comun privind recunoaşterea mutuală a Sfintei Taine a Botezului”. Evenimentul coincide cu data Conferinţei Naţionale a Bisericilor Creştine din SUA.

În prezent, Bisericile Protestante recunosc Sfânta Taină a Botezului a Bisericii Romano-catolice, însă aceasta din urmă nu o recunoaşte pe cea protestantă. Înţelegerea privind botezul, o Taină esenţială a Bisericilor, a fost un subiect de discuţie printre liderii denominaţiunilor timp de şapte ani şi are ca punct de interes formula treimică („În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh” Mt. 28, 19).

În general, Biserica Romano-Catolică a recunoscut botezul principalelor denominaţiuni creştine de la al doilea conciliu de la Vatican, o serie de întâlniri istorice s-au petrecut începând cu anul 1962 până în 1965, dar acordul oficial în baza unui document este primul de acest fel pentru biserica din Statele Unite.

*

Sursa: DOXOLOGIA.ro