PROBLEMATICĂ TERMINOLOGIE dpdv DOGMATIC ÎN SCRISOAREA PATRIARHULUI BARTOLOMEU CĂTRE NOU ALESUL PAPĂ AL COPŢILOR

Citiţi şi: 

      

MESAJUL DE FELICITARE AL PATRIARHULUI BARTOLOMEU CĂTRE NOU ALESUL PAPĂ AL COPŢILOR

 (4-11-2012)

 

       „Către Sanctitatea Sa, alesul Papă Tawadros [în română: Teodor, n.tr.] al II-lea:

 

       Cu sinceră bucurie frăţească am aflat de recenta Voastră alegere ca povăţuitor duhovnicesc al Bisericii Copte, ca succesor al iubitului şi respectabilului Papă Shenouda al III-lea, după îndelungata şi bogata lui slujire.

       Totodată, împreună cu evlavioşii credincioşi ai Bisericii Copte din întreaga lume împărtăşim adânca mângâiere ce însoţeşte alegerea şi întronizarea noului păstor duhovnicesc, după cum şi recunoaşterea în urma multor rugăciuni a uriaşei responsabilităţi pe care şi-o asumă Sanctitatea Voastră, deoarece acum sunteţi povăţuitorul oamenilor pe care vi i-a încredinţat Dumnezeu într-o vreme în care lumea este caracterizată de tulburări şi într-o zonă care pretinde excepţional discernământ şi sensibilitate.

       Ştim că slujirea Voastră de până acum ca episcop, monah şi teolog va constitui un izvor nepreţuit, pe care ne rugăm cu căldură ca Dumnezeiescul Har să-l binecuvinteze în chip bogat şi să-l înmulţească, spre continua prosperitate a Bisericii [Sanctităţii] Voastre, spre întărirea relaţiilor dintre Bisericile noastre şi spre folosul întregii lumi a lui Dumnezeu.

       În lumina apropiatei Voastre întronizări oficiale, pe 18 noiembrie, cu sfinţenie ne rugăm împreună cu Voi şi Vă felicităm cordial şi anticipat cu acest înalt prilej de o importanţă istorică.

       Patriarhia Ecumenică, 4 noiembrie 2012”.

      

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: http://thriskeftika.blogspot.ro/  

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

Un comentariu la „PROBLEMATICĂ TERMINOLOGIE dpdv DOGMATIC ÎN SCRISOAREA PATRIARHULUI BARTOLOMEU CĂTRE NOU ALESUL PAPĂ AL COPŢILOR”

  1. Nu mai e mult până când actualul patriarh ecumenic va afirma – parafrazându-l pe ereticul notoriu Desmond Tutu – că nu e nevoie ca cei care nu sunt creștini să fie botezați, pentru că ei toți sunt mântuiți! Se înțelege de la sine – dacă cineva i-ar fi spus ”arhiepicopului” Tutu că el nu este creștin, ar fi sărit ca ars! Ironia situației constă în faptul că mulți ”teologi Ortodocși,” chiar ”ierarhi,” ar fi fost de partea lui!

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: