BISERICA ORTODOXĂ RUSĂ ACUZĂ MAREA BRITANIE DE CREŞTINOFOBIE

Biserica Rusă acuză Marea Britanie de creştinofobie

Miercuri, 14 martie 2012

Biserica Ortodoxă Rusă şi-a exprimat uimirea faţă de hotărârea autorităţilor din Marea Britanie de a interzice folosirea în public a crucilor creştine.

 Totodată, Biserica Rusă a caracterizat ca „neliniştitoare” această hotărâre, dar nu a omis să comenteze libertatea care există pentru celelalte culte.

 „Hotărârea aceasta nu exclude posibilitatea ca pe viitor, în Europa, să se solicite şi eliminarea crucilor de pe cupolele bisericilor”, a menţionat reprezentantul Bisericii Ruse.

În final a numit această hotărâre a autorităţilor britanice o manifestare a creştino-fobiei, fapt care „dovedeşte sugestiv respingerea de către Europa a identităţii sale autohtone”.

TRADUCERE https://acvila30.ro, SURSA ROMFEA.GR

 

3 comentarii la „BISERICA ORTODOXĂ RUSĂ ACUZĂ MAREA BRITANIE DE CREŞTINOFOBIE”

  1. Dumnezeu sa ne fereasca de asa ceva…

    Dar stau si ma gandesc asa ca un om normal… ce au domnule cu sfintele cruci?…ce-i deranjeaza de fapt pe „EI”… doar ei sunt atei pentru ca numai un ateu sau altii de aceiasi teapa poate merge cu nebunia pana acolo, nu-i asa?… pai si daca esti ateu, de ce lupti domnule impotriva a ceva ce nu exista pentru tine?…. ma intreb eu… Prin lupta asta a lor inutila de altfel nu vor face nimic altceva, decat ca tot mai multi si mai multi sa se intrebe: de ce atata inversunare impotriva Bisericii lui Iisus?… si astfel tot mai multi vor intra in Biserici macar de curiosi daca nu de altceva, iar dintre cei care vor intra, majoritatea vor ramane… pentru ca nu poti fi insensibil atunci cand preotul canta Iubite-voi Doamne sau cand toata lumea din biserica spune Tatal nostru sau Crezul. Oricum, biserica Drept Maritoare a Mantuitorului a supravietuit vremurilor trecute, va supravietui si vremurilor noastre si va fi biruitoare si peste vremuri pentru ca Iisus a spus:”portile iadului nu o vor birui”

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: