MITROPOLITUL NICOLAE DE FTIOTIDA: "TREBUIE SĂ SPUNEM LUMII ADEVĂRUL! ELADA SE AFLĂ SUB OCUPAŢIE! SUNT INTERESELE CÂTORVA OAMENI PUTERNICI!"

Mitropolitul de Fthiotida:

„Trebuie să spunem lumii adevărul!”

CITIŢI ŞI:

MITROPOLITUL DE FTIOTIDA despre un preot cu moaşte întregi în Grecia: „PĂRINTELE VISARION PĂSTREAZĂ SEMNELE SFINŢENIEI!”


 

Miercuri, 14 martie 2012

Scrie Emilios Poligenis, 03.30

„Mai înainte de toate trebuie să spunem lumii adevărul, ca Trup [in corpore] Ierarhia [Sfântul Sinod] să vorbească aşa cum vorbit acum un an şi am fost foarte criticaţi pentru că am spus că Elada se află sub ocupaţie”, a spus, printre altele, Mitropolitul de Fthiotida revistei „Star” din Grecia Centrală.

În altă parte, Mitropolitul Nicolae a accentuat: „Să se reînnoiască deci poziţia Bisericii şi să subliniem că poporul nostru suferă, dar, din păcate, sunt asigurate interesele câtorva puteri”.

De menţionat că Mitropolitul de Fthiotida a comentat ceea ce a spus în cadrul Sinodului Mare în urmă cu câteva zile, anume a se valorifica obiectele din aur din sfintele mănăstiri şi parohii.

„Referitor la propunerea pe care am făcut-o de a fi valorificate obiectele din aur ale mănăstirilor şi bisericilor, mai am de adăugat: De ce să le fure hoţii? În toate mănăstirile au loc intrări prin efracţie şi sunt furate, de aceea deci să le valorificăm în beneficiul poporului”, a spus în acest sens kyr Nicolae.

Şi a adăugat: „Într-adevăr, Mitropolitul de Ilia, kyr Gherman, un mitropolit cu o  activitate remarcabilă în mitropolia sa, a spus că avem şi regulament din partea Sfântului Sinod referitor la cum se vor face aceste valorificări”.

 „Aşadar putem face valorificări, s-a dat undă verde pentru asta. Acum rămâne la deliberarea Sfântului Sinod, dacă va da aprobarea să se implementeze. Trebuie însă să spunem că Arhiepiscopul, care s–a bucurat şi a aprobat aceste propuneri, se încrede în libertatea fiecărui mitropolit de a aplica ceea ce doreşte”, a subliniat în încheiere Mitropolitul de Fthiotida.

 TRADUCERE, https://acvila30.ro, SURSA, ROMFEA.GR

Un comentariu la „MITROPOLITUL NICOLAE DE FTIOTIDA: "TREBUIE SĂ SPUNEM LUMII ADEVĂRUL! ELADA SE AFLĂ SUB OCUPAŢIE! SUNT INTERESELE CÂTORVA OAMENI PUTERNICI!"”

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: