Biserica Ortodoxă Rusă s-a pronunţat în favoarea donării de organe

Biserica Ortodoxă Rusă

 s-a pronunţat în favoarea donării de organe

 

 

Miercuri, 12 iunie 2013 

Emilios Polyghenis

„Donarea de organe pentru transplant este o faptă plăcută lui Dumnezeu de iubire şi jertfă, doar că această ofertă trebuie să fie rezultatul unei hotărâri conştiente şi libere a donatorului”, precizează Departamentul Sinodal privind relaţiile dintre Biserică şi societate al Patriarhiei Moscovei.

Totodată, Biserica Rusă îi îndeamnă pe toţi cei ce doresc să devină donatori de organe, deoarece, aşa cum precizează în acest sens, „în acest mod vor da viaţă altora”.

„Astăzi, Rusia se confruntă cu o lipsă de donatori de organe şi acest lucru are ca rezultat pierderea multor oameni. De aceea, Biserica îi cheamă pe toţi cei care doresc să devină donatori de organe conform noului proiect de lege”, adaugă Departamentul Sinodal privind relaţiile dintre Biserică şi societate.

În final, Biserica Rusă cere să fie informaţi toţi în legătură cu tema transplanturilor, subliniind în acest sens că Însuşi Hristos s-a jertfit pentru a mântui lumea.

metamosxeusi

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

4 comentarii la „Biserica Ortodoxă Rusă s-a pronunţat în favoarea donării de organe

 1. pr. Matei Vulcanescu

  Pozitia Bisericii Ruse este o pozitie care arata completa lipsa de informare a ceea ce insemna donarea de organe si care sunt conditiile ca cineva sa doneze organe. Trebuie stiut ca de la un mort nu se pot preleva organe, deci conditia donarii de organe este ca persoana respectiva sa fie vie, adica sa fie in asa zisa moarte cerebrala, care nu este moarte si exista multe cazuri in care oamenii si-au revenit din moarte cerebrala. In felul acesta donarea de organe vitale presunpune omorarea donatorului. Efectiv Biserica Rusiei si-a dat acordul pentru omorarea donatorilor de organe vitale, avand in vedere ca mortilor nu li se pot preleva organe, organul trebuie sa fie viu!

 2. roy22

  @ pr. Matei Vulcanescu
  Asta voiam sa zic si eu pana sa vad comentariul Sf. voastre. Insa nu cred ca s-a tratat in sinod problema asa de simplist… Moartea cerebrala intradevar nu este suficienta pt. a recolta de la om inima, care inca functioneaza cateodata, insa un organ dublu, piele ș.a. se pot recolta.
  Cred insa ca se poate dona chiar si inima daca nu se degradeaza in cele 6 ore cat e legal sa fie dinstanta dintre cele doua EEC. Biotehnologia este f. evoluata.

 3. pr. Matei Vulcanescu

  Imi pare rau, dar se vede ca Sindul Rusiei nu sa informat suficient, lucrueile nu stau chiar asa. In momentul mortii organele nu mai sunt utilizabile datorita unor procese chimice care se realizeaza, inima de ia atunci cand „mortul” este viu!!! Credeti-ma ca am vorbit cu bioeticinei si daca urmariti si simpozionul de la Pireu pe aceasta tema o sa vedeti ca lucrurile au fost tratate foarte simplist de Biserica Rusiei, si au dat liber la uciderea oamenilor! Grav! Dar sa nu ne miram, tot Biserica Rusiei spune ca papistasii au Har si Taine valide(vedeti cum a fost primit la Ortodoxie Gabriel Bunge)

 4. pr.Stefan Negreanu

  imi pare foarte rau pentru aceasta acceptare de catre Biserica Rusa a transplantului de organe. E un pas gresit greu de reparat.

Comentariile sunt închise.