Mitropolitul Nicolae de Plovdiv împotriva Gay Film Festival

plobntib 

Mitropolitul Nicolae de Plovdiv împotriva Gay Film Festival

 

Joi, 13 iunie 2013

 

„Datoria Sfintei Biserici Ortodoxe este să apere cu fermitate principiile creştine,  precum şi regulile morale pe care se bazează morala şi ordinea socială stabilite de Dumnezeu. Obligaţia noastră este să condamnăm în cel mai categoric mod  un festival cinematografic ale cărui filme glorifică păcatul şi promovează disoluţia familiei”.

Aceste lucruri le-a subliniat Mitropolitul de Plovdiv, kyr Nicolae, în declaraţiile sale care au fost trimise diferitor mijloace de informare în masă cu ocazia organizării în oraş a unui festival cinematografic pe tema homosexualităţii.

„Sfântul Sinod, clericii şi credincioşii – membri ai Sfintei Biserici Ortodoxe Bulgare –  se opun categoric acestei ruşinoase demonstraţii publice a păcatului Sodomei, care le încalcă drepturile. Păcatul acesta are urmări catastrofale asupra sănătăţii fizice şi psihice a oamenilor, distruge bazele şi principiile tradiţionale ale poporului bulgar şi supune ispitei mentalitatea copiilor şi a tinerilor noştri”, continuă Mitropolitul, care este cunoscut pentru opiniile sale conservatoare în temele moralei societăţii, dar în acelaşi timp şi pentru înclinaţia sa spre lux.

„Sfântul Sinod cheamă autorităţile competente să interzică desfăşurarea acestei întruniri imorale şi pe cetăţeni să nu ia parte la această oroare respingătoare, care încearcă să răstoarne ordinea pe care a pus-o în noi şi în lume Domnul”, continuă în mesajul său către mass-media Mitropolitul Nicolae.

Potrivit arhiereului, autorităţile din Plovdiv n-au împiedicat manifestarea, însă a spus că aşteaptă ca acest lucru să nu se mai întâmple.

„Societatea nu este obligată să tolereze ca cineva să o provoace prin etalarea perversiunii sale şi, de asemenea, să vadă cum cineva distruge sufletele copiilor noştri, cum este otrăvită însăşi ideea de sacralitate a legăturii dintre un bărbat şi o femeie, care alcătuiesc  familia, pe care se bazează statul”, adaugă Mitropolitul.

„Faptul că organizatorii aşa-numitului Festival cinematografic gay „susţin” candidatura oraşului Plovdiv pentru Capitala Culturală a Europei trebuie tratat cu ironie şi ar fi bine ca pe viitor astfel de „susţineri” să nu mai fie acceptate”, a comentat kyr Nicolae.

După părerea lui, dacă Plovdiv-ul este ales Capitala Culturală a Europei în 2019, acest lucru se va face mulţumită imensei sale contribuţii dovedite la cultura bulgară şi mondială, graţie realizărilor artiştilor şi creatorilor săi şi protejării vechilor principii culturale şi morale.

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

Un comentariu la „Mitropolitul Nicolae de Plovdiv împotriva Gay Film Festival

  1. MM

    „Mitropolitul, care este cunoscut pentru opiniile sale conservatoare în temele moralei societăţii, dar în acelaşi timp şi pentru înclinaţia sa spre lux.”. Ce rost avea povestea cu inclinatia spre lux aici, oare?

Comentariile sunt închise.