Botezurile a 6 adulţi străini în Sfânta Mitropolie de Fthiotida

Botezurile a 6 adulţi străini în Sfânta Mitropolie de Fthiotida

(FOTO)

Marţi, 28 ianuarie 2014

Autor : Sfânta Mitropolie de Fthiotida

Botezul a 6 adulţi străini a fost oficiat astăzi, marţi, 28 ianuarie, în Baptistiriul adulţilor Sfintei Mitropolii de Fthiotida din biserica Sfintei Paraschevi din Nea Ambliani Lamia, de către Arhimandritul Serafim Zafeiris, ca reprezentant al Înaltpreasfinţitului, care nu a putut fi prezent din cauza unei vizite importante neplanificate la  biroul său.

img 2955 1

img 2921 2

img 2922 1

img 2927 0

img 2944 1

img 2947 0

Sfânta Taină a fost urmărită de rudele şi consătenii celor ce urmau să fie botezaţi cu mult interes şi atenţie. 

Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Fthiotida, kyr Nicolae, după obligaţia sa neplanificată, a mers la biserica şi,  adresându-se noilor credincioşi, a subliniat îndatoririle pe care le au ca membri ai Bisericii Ortodoxe.

De asemenea, i-a felicitat pe naşi pentru ajutorul duhovnicesc pe care l-au acordat noilor fraţi şi binecuvântarea pe care au primit-o în calitate de co-participanţi la Sfânta Taină. 

Întreaga slujbă a amintit de botezurile creştinilor din primii ani ai Bisericii şi a avut un puternic caracter entuziast.

De fiecare dată când se oficiază botezuri ale adulţilor în Mitropolia noastră se dovedeşte ce acţiune pastorală eficientă a fost întemeierea Scolii Catehetice a Sfintei Mitropolii pentru pregătirea catehumenilor, încât acestia să vină în mod conştient, cu voinţă liberă şi respect la Sfânta Taină. Până astăzi, din 2001, au fost botezaţi aproximativ 325 de adulţi străini.  

 –

Traducere:    https://acvila30.ro/

Sursa: http://romfea.gr/ieres-mitropoleis/22011-2014-01-28-14-23-22

%d blogeri au apreciat: