Calendarul Ortodox pe 2014, dedicat noilor mărturisitori din România

Calendarul Ortodox pe 2014, dedicat noilor mărturisitori din România

 

Calendarul Creștin Ortodox 2014 editat la Mănăstirea Sfântul Gherman din Alaska este dedicat Noilor Mărturisitori din România. Acesta include un articol extins despre istoria prigoanei comuniste din România, care detaliază modul în care acești oameni cu mare credință au supravețuit brutalităților sistemului de detenție, lipsit de Dumnezeu, devenind în cele din urmă mari luminători pentru cei din jur, cu rol esențial în renașterea spirituală din România.

 

În fiecare zi, în calendarul Bisericii întâlnim sfinți bineplăcuți lui Dumnezeu (profeți, apostoli, martiri și nevoitori), astfel încât pomenirea, dar și exemplul lor de viețuire ne va da curaj și elan în mărturisirea noastră de viață ortodoxă.

Editura „Sfântul Gherman” (Saint Herman Press) a Mănăstirii Sfântul Gherman din Alaska (Platina, California, SUA) editează anual Calendarul Ortodox, având o temă unică dedicată sfințeniei ca sursă de inspirație pentru credincioși în lupta cea duhovnicească.

Dintre temele din trecut enumerăm: Sfinți din America – Bicentenarul Ortodoxiei în America; Sfinții Români canonizați recent; Scriitoare Ortodoxe; Dobândirea Duhului Sfânt. Fiecare ediție cuprinde scurte biografii, fotografii rare și icoane.

Calendarul cuprinde sinaxarul zilnic cu prezentarea vieții sfinților ortodocși, lecturi din Sfânta Scriptură, perioadele de post pentru fiecare zi a anului, dar și o listă a drepților din ultimele secole care nu sunt canonizați încă. În agenda din acest an au fost adăugați numeroși sfinți și drepți.

Calendarul Creștin Ortodox 2014 editat la Mănăstirea Sfântul Gherman din Alaska este dedicat Noilor Mărturisitori din România. Acesta include un articol extins despre istoria prigoanei comuniste din România, care detaliază modul în care acești oameni cu mare credință au supravețuit brutalităților sistemului de detenție, lipsit de Dumnezeu, devenind în cele din urmă mari luminători pentru cei din jur, cu rol esențial în renașterea spirituală din România. De asemenea, sunt incluse și biografiile detaliate și portrete iconografice ale doisprezece dintre acești sfinți mărturisitori din închisorile comuniste.

Detalii tehnice ale calendarului:

  • 120 de pagini;
  • format mare;
  • broșat;
  • cuprinde ilustrații;
  • coperta color;
  • Preț: 10 $.

traducere şi adaptare: Mihai-Alex Olteanu
sursa: http://stherman.com via doxologia.ro