CEA MAI RECENTĂ MINUNE A MAICII DOMNULUI LA BETLEEM [DINTRE CELE MĂRTURISITE]

30 MAI 2012:

O MINUNE RECENTĂ A MAICII DOMNULUI – „BETLEEMIŢA”

 

          Nu există nicio îndoială că trăim vremuri grele. Sigur că s-ar putea ca pentru ţara noastă lucrurile să fie încă şi mai grele din pricina apostaziei noastre: majoritatea elenilor de ani de zile trăiesc fie departe de Dumnezeu, fie având o legătură cu Dumnezeu care ţine de uzanţă, de datină, folclorică! Se mai întreabă apoi cineva de ce există această criză în Elada… Se apropie zilele în care trebuie să alegem partidul care va ajuta Elada şi cei mai mulţi se orientează din nou spre un fost mare partid (din cele două). Pentru că simt că dacă nu fac asta, ne va ajunge un mare rău în Elada. Dar chiar, credinţa în Dumnezeu unde a dispărut?

       Astăzi dimineaţă, la radio, am transmis marea şi minunata întâmplare ce a avut loc în urmă cu aproximativ două luni în Ţara Sfântă a Ierusalimului. Este vorba despre o intervenţie minunată a Maicii Domnului în vremurile noastre grele. Ca să prindem curaj şi putere. Întâmplarea ne-au povestit-o în urmă cu aproape o lună părinţii aghiotafiţi [din obştea Sfântului Mormânt – n.tr.], care slujesc ca străjeri la locul de pelerinaj din Sfântul Betleem. Sâmbăta trecută (26 mai 2012), am avut bucuria de a mă afla din nou la Betleem. Acolo, m-am  întâlnit la stăreţie cu Epitropul patriarhal la Betleem, Înaltpreasfinţitul Teofilact, Arhiepiscop de Iordan. După ce am vorbit despre minunea respectivă, m-a sfătuit  să vorbesc din nou cu părinţii locului de pelerinaj al Naşterii şi şi-a dat binecuvântarea şi permisiunea să transmit de la radio minunata întâmplare.

      Astăzi dimineaţă, când am relatat această minune de la radio, a existat un uriaş interes din partea a foarte mulţi ascultători. Ne cereau să o postăm, ca să aibă acces uşor la ea şi s-o transmită şi altora. Vă transcriem deci minunea spre slava Sfântului nostru Dumnezeu Treimic şi a Preasfintei Maicii Lui şi a noastre.

          În după amiaza Marii Luni [9 aprilie 2012 – n.tr.], când Bazilica Naşterii din Betleem rămăsese deja aproape goală, părinţii încă mai erau acolo unde slujesc, la câţiva metri mai încolo de scara care duce în Preacinstita Peşteră a Dumnezeieştii Naşteri. La un moment dat, au văzut un bărbat apropiindu-se emoţionat de locul în care erau, luând doua lumânări şi îndreptându-se emoţionat spre icoana Maicii Domnului – Betleemiţa. Acolo, înaintea ei, le-a aprins şi înlăcrimat s-a întors către monahii, care îl priveau nedumeriţi. Le-a  spus că este musulman din regiunea Betleemului şi că în ziua anterioară a văzut-o pe Maica Domnului în somn. Însăşi Doamna Născătoarea de Dumnezeu l-a chemat să meargă în locul unde s-a născut Fiul ei, să treacă prin poarta joasă, să înainteze spre dreapta, să intre în spaţiul care există acolo, s-o găsească şi să-i aprindă două lumânări.

          Acest bărbat nu fusese în bazilica din Betleem decât în urmă cu mulţi ani, pe când era copil, şi nu-şi amintea nimic despre biserică. Când a ajuns în acea după amiază, şi-a lăsat maşina cu luminile de avarie aprinse în faţa curţii mari a locului de pelerinaj (în spaţiul în care nu este permisă staţionarea). În maşină aştepta şi soţia lui. Când a  ajuns deci cu pas grăbit înaintea intrării joase a bazilicii, a conştientizat că locul era exact aşa cum îl descrisese Sfânta Născătoare de Dumnezeu. A trecut  în partea dreaptă a bisericii lui Iustinian şi a intrat în arcul drept al bisericii, în spaţiul care aparţine ortodocşilor, a cărui scară conduce spre Peştera Naşterii Domnului. Icoana Născătoarei de Dumnezeu se afla exact acolo unde ea însăşi îi spusese şi faţa ei era aceea pe care o văzuse…

          Era Preasfânta – „Betleemiţa”! Această icoană făcătoare de minuni constituie icoana praznicală a bazilicii Naşterii şi este aşezată într-un frumos proschinitar, în dreapta scării care duce în Preacinstita Peşteră. Chipul Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu în această icoană debordează de nesfârşită afecţiune şi linişte, iar zâmbetul uşor de pe faţa ei  veseleşte sufletele pelerinilor.

          Icoana este îmbrăcată  cu ţesături preţioase foarte fastuoase şi pietre preţioase. Nu există date precise despre originea icoanei, dar tradiţia susţine că ea vine din Rusia şi o pune  în legătură cu ţarina ruşilor Ecaterina. Aceasta, când a  vizitat Ţara Sfântă, în urma unei minuni pe care a făcut-o Născătoarea de Dumnezeu cu ea, a dăruit veşmintele ei de ţarină, ca să fie „îmbrăcată” Stăpâna lumii întregi. A oferit chiar şi bijuteriile ei, ca să fie aşezate în icoană şi a hotărât ca pe viitor ţarinile să nu mai poarte rubine, încât acest lucru să rămână un privilegiu exclusiv al Maicii Domnului.

          Aşadar, această icoană a venerat-o musulmanul, care a ajuns în bazilica Naşterii târziu, în după amiaza Lunii celei Mari. Fireşte, nu ştia greceşte, aşa că dialogul (chiar dacă de câteva minute) cu părinţii locului de pelerinaj a avut loc în arabă.

          După ce le-a explicat că a văzut-o pe Maica Domnului şi cum i-a descris cu exactitate bazilica Naşterii, a adăugat: „Mi-a spus [Născătoarea de Dumnezeu] să le spun celor pe care îi voi găsi aici [părinţilor care slujesc  acolo] că Fiul ei  va veni din nou şi-i va lua cu El pe toţi aceia care sunt aproape de El”.

          Musulmanul le-a transmis o veste incredibilă!!! Părinţii au încercat să-i ofere o iconiţă a Maicii Domnului, pe care a primit-o cu recunoştinţă. A plecat la fel de grăbit, după cum venise, dar într-un singur minut s-a întors. Maica Domnului îi spusese că „intrând în biserică îi va vedea pe prietenii ei pe coloane”. Părinţii l-au condus la coloanele din navele bazilicii, unde există icoane-frescă într-o  parte acoperite de praf, în altă parte înnegrite, iar în altă parte distruse, care reprezintă sfinţii Bisericii  noastre pictaţi cu trupul întreg [aceştia sunt „prietenii” Maicii Domnului].

          A plecat  din nou grăbit şi din acea zi nu s-a mai întors vreodată. Preasfânta noastră însă, Maica lui Dumnezeu şi Maica noastră, prin această întâmplare minunată, a vrut să ne sprijine şi să ne dea curaj, nădejde şi mângâiere… „Fiul ei va veni din nou şi-i va lua la El pe toţi aceia care sunt aproape de El”.

          Aşadar, să nu facem nici un pas departe de El, ca să gustăm mântuirea Lui. Amin!

       Am transcris minunea aşa cum mi-au istorisit-o părinţii din Betleem.

Likurgos Markudis.

Traducere: https://acvila30.ro  

   Sursa: http://opougis.blogspot.ro/2012/05/blog-post_8537.html

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [https://acvila30.ro], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştireahttps://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

4 comentarii la „CEA MAI RECENTĂ MINUNE A MAICII DOMNULUI LA BETLEEM [DINTRE CELE MĂRTURISITE]”

 1. Cum te vom lauda,Maica lui Dumnezeu,si cu ce buze Te vom saruta,sau cu ce ochi vom cauta la chipul tau cel zugravit,fiind impilati cu necuratiile noastre?…

  Spre nevointa sa ne sarguim si dezmierdarile lumesti toate sa le uram si la Domnul pururea sa gandim si de Dansul sa ne lipim,ca sa ne deschida noua USA MILOSTIVIRII SALE…

  Popoare,preainaltati pe Hristos in veci.

  Amin!

 2. Bucură-te Mireasă, Pururea Fecioara Maria, bucură-te Prea Sfântă Născătoare de Dumnezeu, bucură-te Maică Apărătoare, Acoperitoare,Povăţuitoare, Mijlocitoare, Rugătoare nebiruită şi grabnic Ajutătoare, bucură-te palat ceresc luminat şi Rai cuvântător, bucură-te Împărăteasa cerului şi a pământului, cea mai cinstită decât heruvimii şi mai prea mărită decât serafimii,bucură-te Maică Prea Curată, cu ale cărei rugăciuni şi sfinţii s-au mântuit, fiindcă Mântuitorul nostru Iisus Hristos nu trece cu vederea nici o rugăciune sau cerere a sa pentru toţi cei care se roagă ei, cu genunchii inimii plecaţi, cântând: Aliluia.
  De aceea, cu vreme şi fără vreme s-o rugăm să ne ţină pe toţi cei chemaţi la Taina mântuirii sub Sfântul Omofor, dimpreună cu toţi cei cu care ne rugăm, pentru care ne rugăm şi care se roagă pentru mântuirea sufletelor noastre, fiecare după numele său. Amin.
  Cu umilinţă negrăită şi neştiută, te rugăm Prea Sfântă Fecioara Maria, nu te scârbi de noi, păcătoşii, ci rupe lanţul păcatelor noastre lăuntrice, desfă ghemul neputinţelor noastre lăuntrice, îndepărtează şi alungă toţi vrăjmaşii văzuţi şi nevăzuţi, toate duhurile rele şi întunecate, toate gândurile şi cugetele păcătoase şi necuvioase, de la sufletele, inimile, cugetele şi casele noastre, căci nu putem răbda săgetările demonilor şi alt adăpost nu ne-am agonisit şi nici nu vrem să ne agonisim înafara Sfântului, Cinstitului şi Dumnezeiescului tău Omofor, cu care te rugăm stăruitor să ne acoperi în tot locul, în toată vremea şi-n toate împrejurările, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin. Ioan Gându.
  P.S. – Cu dragoste şi cu smerită metanie de gând ne-am bucura, dacă minunile Maicii Domnului nu ar fi cuprinse nicicum, la relatarea lor obiectivă şi cu o evlavie sinceră, în contigenţele limitative, terestre şi interesate ale unor iluzorii drepturi de autor, fiindcă cine îşi ia plata pe pământ pentru o lucrare sfântă, s-ar putea să rămână doar cu aceasta… E o simplă sugestie creştinească, izvorâtă din păţania celor care au lucrat la corabia lui Noe, dar Dumnezeu i-a oprit să se urce pe ea, deoarece fuseseră deja plătiţi şi din sfaturile duhovnicilor luminaţi pe care i-am avut..

 3. ” Miluieste-ma, Peasfanta Nascatoare de Dumnezeu, care te numesti Maica milostivirii.
  2.Si dupa multimea indurarilor tale, ajuta-ma sa ma curat, prin pocainta, de faradelegile mele!
  3.Revarsa darul tau peste mine si nu lua de la mine bunatatile tale,
  4.Caci imi marturisesc faradelegile mele si ma vad vinovat in fata ta !
  5.O, Stapana ! Impaca-ma cu binecuvantatul Rod al pantecelui tau, si-i da sufletului meu, bucuria mantuirii Sale !…”
  Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor ! Amin !
  (Psaltirea Maicii Domnului, psalmul 50 )

 4. Slava Tie Doamne Slava Tie! Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu miluieste-ne pe noi si pe toata lumea ta,Stapana tuturor.Amin sa multumim Domnului si Maicutei Sf. ptr toate k nu le meritam ptr k suntem pacatosi.

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: