CELE PATRU HOTĂRÂRI ALE PATRIARHIEI ANTIOHIEI ÎN LEGĂTURĂ CU PATRIARHIA IERUSALIMULUI

sinodoos-antioxea

CELE PATRU HOTĂRÂRI ALE PATRIARHIEI ANTIOHIEI

ÎN LEGĂTURĂ CU PATRIARHIA IERUSALIMULUI

 

Să nu fie pomenit Patriarhul Ierusalimului în timpul Dumnezeieștii Liturghii conform Dipticelor – îl cheamă Sfântul Sinod al Patriarhiei Antiohiei pe Patriarhul Ioan.

Agenția de Știri Bisericești Romfea.gr publică mai jos cele patru hotărâri referitoare la Patriarhia Ierusalimului.

 

HOTĂRÂRILE SFÂNTULUI SINOD

 

1) Să-l cheme pe Patriarhul Antiohiei să nu-l mai pomenească pe Patriarhul Ierusalimului Teofil la Diptice, atunci când îi pomenește pe Patriarhii și Întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe surori.

 

2) Să anuleze al doilea paragraf din hotărârea cu numărul 2-5/2013, ce a fost luată la Adunarea Sinodală din octombrie 2013, de vreme ce scopul respectivului paragraf s-a realizat deja. Prin urmare, Ierarhii Patriarhiei Antiohiei se întorc la ,,Adunările Episcopale” ale Diasporei, așa cum obișnuiau înainte de a se lua hotărârea respectivă.

 

3) Să-l cheme pe Preafericitul Patriarh al Antiohiei să ia legătura cu Întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe surori, pentru a-i informa asupra motivelor care au determinat Sfântul Sinod să ceară Patriarhului a nu-l mai pomeni pe Preafericitul Patriarh al Ierusalimului în Diptice. L-au chemat de asemenea să ceară intervenția Întâistătătorilor, așa încât să fie rezolvată această criză, ale cărei consecințe împiedică mărturia comună unitară a Ortodoxiei.

 

4) Să-l împuternicească pe Preafericitul Patriarh al Antiohiei să uzeze de tot ce consideră indispensabil din proceduri și acte, pentru a aduce la îndeplinire hotărârea respectivă sau s-o anuleze atunci când nu vor mai fi motivele care au condus la aceasta.

traducere: https://acvila30.ro/, sursa: romfea.gr

%d blogeri au apreciat: