Acasă > PATRIARHIA ECUMENICĂ, PATRIARHIA MOSCOVEI, PATRIARHIA SERBIEI > „Biserica Macedoneană” trimite scrisori în Fanar, la Moscova şi Belgrad

„Biserica Macedoneană” trimite scrisori în Fanar, la Moscova şi Belgrad

tefanos

 

„Biserica Macedoneană” trimite scrisori în Fanar, la Moscova şi Belgrad

 

Duminică, 27 aprilie 2014

Autor: Emilios Polyghenis

 

Scrisori către Patriarhia Ecumenică, Biserica Rusă şi Biserica Sârbă a trimis, potrivit informaţiilor, Sfântul Sinod al aşa-zisei „Biserici Macedonene”.

Sfântul Sinod al Bisericii schismatice de la Skopje îşi exprimă în scrisoare disponibilitatea de a redeschide discuţiile despre restabilirea comuniunii cu Bisericile Ortodoxe.

Potrivit informaţiilor Romfea.gr, Biserica Sârbă a pus drept condiţie de bază eliberarea Arhiepiscopului Ioan de Ohrida, care este ţinut în închisoare de autorităţile din Fosta Republica Iugoslavă a Macedoniei de ani de zile.

Menţionăm că autocefalia „Bisericii Ortodoxe a Macedoniei” nu a fost recunoscută până astăzi de nicio Biserică Ortodoxă, chiar dacă la nivel personal ierarhii ei au relaţii cu reprezentanţi ai altor confesiuni. 

Totodată, „Biserica Ortodoxă Macedoneană” este biserica schismatică a FRIM, care a rezultat din ruperea celor mai sudice trei regiuni ale Bisericii Serbiei, adică a Mitropoliilor de Skopje, Zletov-Strumica, Ohrida-Vitolia, în octombrie 1958.  

traducere: http://acvila30.ro/; sursa: romfea.gr

  1. Nici un comentariu momentan.
  1. Nici un trackbacks momentan.