„Biserica Macedoneană” trimite scrisori în Fanar, la Moscova şi Belgrad

tefanos

 

„Biserica Macedoneană” trimite scrisori în Fanar, la Moscova şi Belgrad

 

Duminică, 27 aprilie 2014

Autor: Emilios Polyghenis

 

Scrisori către Patriarhia Ecumenică, Biserica Rusă şi Biserica Sârbă a trimis, potrivit informaţiilor, Sfântul Sinod al aşa-zisei „Biserici Macedonene”.

Sfântul Sinod al Bisericii schismatice de la Skopje îşi exprimă în scrisoare disponibilitatea de a redeschide discuţiile despre restabilirea comuniunii cu Bisericile Ortodoxe.

Potrivit informaţiilor Romfea.gr, Biserica Sârbă a pus drept condiţie de bază eliberarea Arhiepiscopului Ioan de Ohrida, care este ţinut în închisoare de autorităţile din Fosta Republica Iugoslavă a Macedoniei de ani de zile.

Menţionăm că autocefalia „Bisericii Ortodoxe a Macedoniei” nu a fost recunoscută până astăzi de nicio Biserică Ortodoxă, chiar dacă la nivel personal ierarhii ei au relaţii cu reprezentanţi ai altor confesiuni. 

Totodată, „Biserica Ortodoxă Macedoneană” este biserica schismatică a FRIM, care a rezultat din ruperea celor mai sudice trei regiuni ale Bisericii Serbiei, adică a Mitropoliilor de Skopje, Zletov-Strumica, Ohrida-Vitolia, în octombrie 1958.  

traducere: https://acvila30.ro/; sursa: romfea.gr

%d blogeri au apreciat: