CENTENARUL TRECERII LA DOMNUL AL SFÂNTULUI NICOLAE DE TOKYO

Centenarul trecerii la Domnul a Sfântului Nicolae de Tokyo

 
 
Alte articole:

Patriarhul Kirill al Rusiei va vizita Japonia între 14 şi 18 septembrie 2012. Vizita va marca cea de-a 100-a comemorare a trecerii la Domnul a Sfântului Nicolae al Japoniei, misionarul ortodox care a înfiinţat misiunea ortodoxă în Japonia.

Într-un interviu către media japoneză, ierarhul rus a spus: „Această vizită îmi dă oportunitatea să mă rog împreună cu ortodocşii din Japonia şi să ne amintim o persoană minunată, un sfânt care şi-a devotat viaţa întreagă Japoniei, care s-a identificat cu Japonia şi a adus credinţa ortodoxă aici. Voi avea bucuria să vizitez locuri legate de Arhiepiscopul Nicolae”.

Patriarhul Kirill va vizita locurile devastate de tsunami, acolo unde mai multe Biserici ortodoxe au fost distruse. De asemenea se va întâlni cu Împăratul Akihito şi cu Primul Ministru Yoshihiko Noda.

Biserica Ortodoxă Japoneză Autonomă a fost înfiinţată de Sfântul Nicolae Kasatkin care a devenit mai târziu arhiepiscop. El a fondat în 1870 misunea ortodoxă în Japonia, a tradus Sfânta Scriptură în japoneză şi a clădit Catedrala „Învierea Domnului” din Tokyo. În 1970, Nicolae a fost canonizat de Biserica Rusă.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: www.interfax-religion.com via doxologia.ro

%d blogeri au apreciat: