Cinstitul cap al Sfintei Elena din Sinope (Pont) la Navplio (FOTO)

na6

 

Cinstitul cap al Sfintei Elena din Sinope (Pont) la Navplio (FOTO)

 

Luni, 19 mai 2014

Autor: EvanghelosBouiotis 

La Navplio a venit spre închinare Cinstitul Cap al Sfintei Elena din Sinope (Pont), cu prilejul praznicului Sfinţilor, Slăviţilor, de Dumnezeu încununaţi, Mari Împăraţi, întocmai cu apostolii Constantin şi Elena, cărora le este închinată sfânta biserică.  

Cinstitul Cap al Sfintei Slăvitei muceniţe fecioare Elena din Sinope se păstrează în biserica Sfintei Marina Ano Toumbas din Tesalonic.

În biserica Sfinţilor Constantin şi Elena va rămâne în perioada 19 mai 2014 – 25 mai 2014.

Cinstitul Cap a fost întâmpinat de Mitropolitul de Argolida, kyr Nectarie, precum şi de cler şi popor din oraşul Navplia.

La primire a fost prezent şi Primarul din Navplia, Dimitrios Kostouros. Procesiunea a fost precedată de Filarmonica Municipală din Navplio.

A urmat Vecernia arhierească la care a slujit Mitropolitul Nectarie de Argolida.

În perioada în care va rămâne Cinstitul Cap al Sfintei Elena în Navplio vor fi oficiate slujbe zilnic.

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright

Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştireahttps://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

na2

na3

na4

na5

na6