CUTREMURĂTOAREA PROFEȚIE
A MITROPOLITULUI AUGUSTIN DE FLORINA DESPRE CORONAVIRUS
Vine o epidemie, care va mătura lumea întreagă! Aspirator!
Vine o înfricoşătoare epidemie de la Răsărit!
Ascultați în limba greacă și citiți în traducere românească ce a spus Mitropolitul Augustin despre marea epidemie care vine.
Auziți glasul lui profetic, prevăzând epidemia înainte cu destui ani. (Min. 32:40)
De semnalat că mitropolitul a adormit în Domnul în anul 2010.
„Suntem în pericol ca persoane.
Suntem în pericol din cauza epidemiei.
Ah, epidemia! Oh, oh, oh! Vine! Vine! Vine! Vine!
Vine epidemia! Nu o gripă, ca gripușoara asta, de cazi la pat, ci – potrivit Apocalipsei, vine epidemia cu un ciudat nume de boală, care îi va extermina, îi va umili pe doctori, va umili farmaciile, pe toate. Aspirator! Ce să ne facă Dumnezeu?! Rugăciune nu facem! Sfânta Scriptură nu citim! Curvii și adultere şi divorțuri şi necurății! Viermi murdari şi necurați! Vine epidemia care va mătura lumea întreagă! Aspirator! Şi precum în Primul Război Mondial a venit gripa aceea care a măturat Atena întreagă şi mii au căzut şi au murit, aşa vine din Răsărit o epidemie înfricoşătoare!
Suntem în pericol, frații mei!
Doamne, miluiește! Să cădem în genunchi, la arme, pe rugăciune!”
Demn de semnalat, că pururea pomenitul mitropolit a prevăzut nu numai că va veni epidemia, înaintea căreia ştiința va fi cu desăvârşire neputincioasă, ci şi faptul că va avea un nume ciudat (neobişnuit, curios –n.tr.) şi va veni de la Răsărit, după cum într-adevăr a venit coronavirusul, din China!
Terapia, pe care o recomandă mitropolitul pentru epidemie, este una singură: Pocăința şi oprirea de la păcate!
Mulțumim pentru acest cuvânt arhieresc care ne explică sensul ortodox al unei epidemii. Acesta nu este complet fără aspectul pastoral, de sprijinire și încurajare a credincioșilor, pe care îl vedem la ierarhii noștri. Diferența este că Mitropolitul Augustin vorbea despre o situație din viitor, iar ai noștri se adresează celor care înfruntăm pericolul epidemiei, unii fiind chiar bolnavi.
Eu nu știu să existe așa o referință în Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul. Poate că Mitropolitul se referea la o altă descoperire/revelație (acesta fiind înțelesul cuvântului apocalipsa în limba greacă) primită de altcineva sau de el însuși. Oricum, din text nu rezultă o legătură cu vremurile din urmă, așa cum ne-am aștepta în Apocalipsa Sfântului Ioan. Este o distincție importantă deoarece în unele medii online s-au dezlănțuit speculațiile apocaliptice, complete cu teorii ale conspirației.
De asemenea, tot pe baza a ceea ce am văzut online, unii dau vina pe cei care au păcate mari, că din cauza lor a venit epidemia. Se înțelege și din text că atitudinea ortodoxă în fața epidemiei este pocăința tuturor, nu doar a unora. Un mare păcătos care se pocăiește place mai mult decât un drept închipuit care nu se pocăiește, așa cum fariseul din pilda evanghelică mulțumea lui Dumnezeu (!!!) că el este un om drept, care postește, se roagă etc. și nu este ca ceilalți oameni păcătoși.
Pingback: PROFETII despre pandemiile prezente si viitoare ale unor PARINTI CU VIATA SFANTA DIN GRECIA? "Vom avea parte de un Pasti negru si o vara saraca" - Cuvântul Ortodox