„Dă-mi-l pe Kușa!”

„Dă-mi-l pe Kușa!”

 
 

(mărturie-document)

Noi, familia Corobițîn, mărturisim o minune vădită: învierea din morți a fetiței noastre Xenia de către preacuviosul Kukșa de Odessa.

Aceasta s-a întâmplat în anul 1995, adică în noaptea celei de a doua zi a Nașterii lui Hristos [pe stil vechi, adică în noaptea de 7 spre 8 ianuarie].

Fetița mea, care avea pe atunci doi ani, pe nume Xenia, s-a îmbolnăvit pe neașteptate. Temperatura s-a ridicat brusc la 390C și continua să crească, în ciuda tuturor eforturilor mele de a o face să coboare. Au început convulsiile. Mama mea, bunica Xeniei, care era de profesie medic, a luat-o pe Xenia de mână și văzând starea ei extrem de gravă, m-a rugat să chem salvarea. Eu am telefonat la salvare. Deodată, Xenia s-a liniștit în brațele bunicii. Bunica a început să-și consulte nepoata. Inima ei nu mai bătea. Viața părăsise copila. Când m-am întors, mama mi-a spus: „Nu mai este nevoie de salvare. Deja este prea târziu…” Înțelegând că fetița mea a murit, eu într-o stare disperată, am stat în genunchi în fața icoanei Mântuitorului și am început să mă rog cu lacrimi: „Doamne! Eu sunt păcătoasă! Ia-mi viața mea, numai lasă viața acestei copile!”

După aceasta, am aprins tămâie și am cădit în jurul fetiței. Deodată mi-am amintit că, în ziua proslăvirii și canonizării preacuviosului Kukșa de Odessa (22 octombrie 1994), la mănăstirea de călugări a Adormirii Maicii Domnului, primisem părticele din veșmântul și din racla preacuviosului. Am luat aceste părticele și le-am așezat pe fruntea fetiței. Xenia a respirat adânc și și-a revenit întru totul la viață. Viața se întorsese înapoi. Când fetița și-a revenit, aceasta, arătând cu mâna la icoana preacuviosului, mi-a spus: „Dă-mi-l pe Kușa! (Kukșa)”.

Sosind medicul de la salvare și consultându-mi fetița, nu a crezut că, mai înainte de venirea lui, copilul trecuse prin moarte clinică și nu a găsit starea fetiței așa de gravă.

Noi am numit această zi a doua zi de naștere a Xeniei.

7.04.2000
Mama Xeniei, roaba lui Dumnezeu Marina
Bunica Xeniei, roaba lui Dumnezeu Olga
oraș Odessa

(Sfântul Kukșa de Odessa. Viața și minunile, Editura Sophia, București 2006, pp. 107-108)

Sursa: doxologia.ro