Dan Puric despre viitorul preşedinte al României: Aştept de la el să se îmbisericească. Să se întoarcă la demnitatea naţională.

Dan Puric despre viitorul preşedinte al României: Aştept de la el să se îmbisericească. Să se întoarcă la demnitatea naţională. TOATE declaraţiile actorului în prag de alegeri

VIDEO-Dan-Puric-INTERVIU-despre-situația-actuală-a-României-unirea-cu-Basarabia-războiul-ruso-ucrainean-dar-și-despre--perioada-comunistă-Noi-suntem-rezultatul-unui-experiment

Actorul Dan Puric a declarat că în momentul actual, România nu mai este demnă de Constantin Brâncoveanu, umilindu-şu martirii şi istoria.

“Există forme de trădare, peste tot, nu numai la noi. Eu dacă vreau să cultiv copiii care vin la teatru, nu le vorbesc de beţivi, de furi, de funcţionari. Eu le vorbesc de mari actori. Le dai un exemplu de jertfă, de cei 10.000 de oameni care au murit în munţi, se ridică coloana vertebrală a neamului. Nu mai suntem demni de Constantin Brâncoveanu, prin atitudinea asta sinistră, de supravieţuire. Ne umilim martirii şi istoria“, a afirmat Puric la emisiunea Dosar România, de la TVR.

În ceea ce priveşte politica externă, Puric a declarat că România a fost trădată de Occident, după al doilea război mondial şi că ar trebui să revină la celebra politică liberală “Prin noi înşine” din trecut. Autorul “Sufletului românesc” a precizat ca educaţia copiilor trebuie făcută cu realism, atât cu bunele, dar şi cu relele istoriei.

“L-am trădat pe Churchill sau el pe noi? Pe Americani sau ei pe noi? Cine a trădat o dată, trădează pentru penultima oară. Trebuie să revenim la “prin noi înşine”.Trebuie să-i spui copilului de păcatele noastre ancestrale, dar pentru a le corecta, dar trebuie să vezi şi virtuţile.

Nu putem creşte copiii cu deşeuri. Eu trebuie să cresc cu realism. Eu trebuie să leg destinul meu de român de nişte alegeri politice sau de linia neamului?”

În ceea ce priveşte comunismul, Puric a spus că acesta a fost produs în laborator, în altă parte, Nicolae Ceauşescu fiind un rezultat al acestui proces. El a asemuit comunismul cu globalizarea.

“Comuniştii, ca şi ăştia care produc globalizarea, sunt într-un monolog perpetuu. Ei doar mimează democraţia, mimează întrebarea.

Când i-au decapitat pe Brâncoveni, n-au decapitat doar un domn, ci şi 300 de ani de cultură.La 80 de ani după aceasta, Horia era torturat, cu o coroană de carton pe frunte, pe care scria “Regele dacilor”. Destin Hristic.”

În ceea ce priveşte aşteptările de la viitorul preşedinte al României, Puric a spus că aşteaptă de la acesta să se îmbisericească.

“Eu aştept de la el să se îmbisericească. Ce înseamnă asta? Nu înseamnă să facă 5400 de metanii sau să lingă icoanele. Când am spus să se îmbisericească, am zis să vadă că acest popor este creştin. Să vadă nevoile acestui popor. Să-i fie milă de nevoile sale, mila este peste sentimentul compasiunii. Să iasă din superstiţia şi din frica asta, că suntem un fel de tampon şi noi, p-aici. Să se reîntoarcă la firul istoric, la demnitatea naţională. El va fi înconjurat de oameni de o factură extraordinară.“, a spus Dan Puric.

Sursa: http://activenews.ro

%d blogeri au apreciat: