Declarația Sfântul Sinod al Greciei pentru susținerea căsătoriei

Declarația Sfântul Sinod al Greciei pentru susținerea căsătoriei

 

Astăzi, cea mai mare problemă a căsătorie nu este legătură slăbită dintre membrii ei, ci pierderea direcției, a cursului și orientării către Împărăția lui Dumnezeu.

 

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe din Grecia a făcut un apel către populația țării pentru păstrare unității familiei urmând principiilor de viață creștine. În recenta declarație, Sfântul Sinod și-a exprimat foarte clar poziția, considerând tipurile moderne de familie (de exemplu, cele uniparentale, căsătoriile civile, acordurile de coabitare și așa numitele cupluri de același sex) ca fiind unele ce se abat de la sfânta învățătură a căsătoriei.

În declarația sa, Sfântul Sinod a subliniat următoarele: cu acordul de coabitare, instituția familiei devine una degradată, pentru că familia încetează a mai fi un țel sfânt de atins de către toți creștinii. Mai mult decât atât, acordul de coabitare este împotriva cuvântului lui Dumnezeu.

Printr-o mișcare surprinzătoare, Biserica Ortodoxă a Greciei și-a exprimat obiecțiile față de acest tip de familii din cadrul societății grecești, aducând aminte cetățenilor de cuvântul lui Dumnezeu decât folosind un limbaj incendiar, cum ar fi cel format din amenințări cu excomunicarea.

După cele afirmate de către Sfântul Sinod, astăzicea mai mare problemă a căsătorie nu este legătură slăbită dintre membrii ei, ci pierderea direcției, a cursului și orientării către Împărăția lui Dumnezeu.

Declarația continuă remarcând că numai prin instituția familiei creștinii își pot reface conștiința religioasă pe care și-au pierdut-o.

Mai mult decât atât, Biserica Greciei a făcut referiri speciale la ceea ce s-a făcut pentru susținerea familiei, atât în termeni teologici cât și financiari, în timp ce Sfântul Sinod a mai făcut clar că este și împotriva căsătoriei între membrii ce sunt de religii diferite. 

traducere şi adaptare: Lucian Filip
sursa: Orthodox Christian Laity via http://www.doxologia.ro

%d blogeri au apreciat: