Demisia Papei Benedict al Romei şi eşecul său de a conduce romano-catolicismul la credinţa (Ortodoxă) COMUNĂ a BISERICII UNICE din primele 10 veacuri!

12 februarie 2013

Demisia Papei Benedict al Romei şi eşecul său de a conduce romano-catolicismul la credinţa (Ortodoxă) COMUNĂ  a BISERICII UNICE din primele 10 veacuri!

 

Pentru noi, nu este un şoc demisia Papei dela Roma, kyr Benedict, din motive de sănătate. Pentru noi continuă să fie şocantă nerenunţarea confesiunii romano-catolice  la inovaţiile ei  dogmatice, pe care a încercat să le impună din secolul al X-lea după Hristos. Şi acest Papă dela Romanu s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor şi nu a adus Patriarhia Romei la situaţia de dinainte de Schismă,la Credinţa OrtodoxăCOMUNĂ a Bisericii celei Una şi Unitare, Apostolice, de până în 1054. Pentru a realiza acest lucru, este nevoie de curaj şi de smerenie din partea fiecărui primat al Patriarhiei Romei. Din nefericire, noi, ca creştini ortodocşi, nu am văzut nicio dispoziţie de întoarcere a romano-catolicismuluila Credinţanoastră Creştină Ortodoxă COMUNĂ în primele 10 veacuri. S-a mai pierdut o ocazie pentru lumea creştină fărâmiţată! Asta ne întristează, asta ne mâhneşte!

Soluţia pentru „unirea Bisericilor” nu este transformarea Bisericii Creştine Ortodoxe în „ramura răsăriteană” a romano-catolicismului!

Aşa ceva ar fi prohibitiv pentru creştinii zecilor de mii de confesiuni protestante şi penticostale pentru a descoperi Credinţa Ortodoxa a Bisericii celei UNA, UNITARĂ, Sfântă, Universală, Ortodoxă şi Apostolică. 

 Aşa ceva a fost, este şi va fi prohibitiv pentru multe milioane de creştini ortodocşi.

Biserica Creştină Ortodoxă, rămânând  fidelă Sfintei Scripturi şi Sfintei Tradiţii a celor 7 Sinoade Ecumenice, cu duhul ei tainic [misteriologic] şi isihast, constituie „piatra” pe care se va sprijini întoarcerea tuturor confesiunilor creştinela Credinţa Creştină Ortodoxă a primelor 10 secole, pe care o păstrează nefalsificată Biserica Ortodoxă!

Confesiunea romano-catolică, Patriarhia Romei, dacă e cu adevărat interesată de „unirea Bisericilor”, ar trebui să treacă la fapte de restaurare a Credinţei Ortodoxe, aşa cum a fost până la 1054, pânăla Schismă. NoulPapă dela Romatrebuie:

1) Să renunţe la primatul absolutist şi la infailibilitatea sa şi să transforme Patriarhia Romei într-o patriarhie egală în cinste şi vrednicie cu celelalte Patriarhii. Dacă Apostolul Petru ar fi avut un astfel de „primat”, Noul Testament ar fi fost alcătuit în principal sau în exclusivitate din texte ale Apostolului Petru, lucru care nu se întâmplă! Dacă Apostolul Petru ar fi fost superior celorlalţi apostoli, nu ar fi existat Sinodul Apostolic de la Ierusalim, iar primii apostoli n-ar fi avut o anumită regiune ca episcopie a lor! Pur şi simplu, Roma, la început, şi Constantinopolul, mai târziu, au primit un oarecare „primat” de cinstire, deoarece erau „capitala” Imperiului Roman şi respectiv a celui Bizantin! 

 

 2) Să elimine adaosul „Filioque” din Simbolul de Credinţă.

 

3) Să renunţe la dogma imaculatei concepţii a Maicii Domnului.

 

4) Să desfiinţeze celibatul obligatoriu al preoţilor şi diaconilor

 

 (Notă: aici ne referim la inovaţiile doctrinare de bază ale Patriarhiei Romei de după 1054)

 

Pe de-o parte avem centralismul confesiunii romano-catolice şi pe de altă parte avem „anarhia”, „haosul”confesiunilor protestante şi penticostale care se împart şi se înmulţesc continuu.

În mijloc, Biserica Creştină Ortodoxă urmează Credinţa ORTODOXĂ COMUNĂ a BISERICII celei UNA a primelor 10 veacuri şi-i cheamă pe toţi oamenii (episcopi, preoţi, diaconi, monahi, teologi, credincioşi) să se unească cu ea pe o cale comună către Împărăţia Cerurilor.

Biserica Creştină Ortodoxă nu are Patriarhii „puternice”. Nu are puterea  politică şi economică a Patriarhiei Romei şi a Vaticanului! Patriarhiile Ortodoxe ale Constantinopolului, Antiohiei, Ierusalimului şi Alexandriei nu au o prezenţă numerică şi economică „puternică”. Dar să nu uităm că Iisus Hristos a ales şi a umblat prin regiuni modeste: în Betleem, în  Nazaret, la râul Iordan şi în pustiul acestuia şi rareori prin Ierusalim, a ales să apară ca „fiul tâmplarului”, a ales să „moară” cu o moarte lipsită de cinste, pe cruce!

Patriarhiile Ortodoxe „smerite”, antice şi străvechi ale primei şi UNICEI Biserici urmează (în general) „drumul crucii” lui Iisus Hristos şi îi cheamă, fără surle şi trâmbiţe, pe toţi cei ce-L iubesc pe Iisus Hristos să meargă împreună cu ele pe calea Învierii şi a Vieţii Veşnice, pe calea către Împărăţia Cerurilor!

Acest drum al smereniei şi al Credinţei Creştine Ortodoxe din primele 10 veacuri aşteptăm să fie urmat şi de Patriarhia Romei, cu acţiuni concrete ale noului Papă al Romei.

Nu putem face reduceri şi „tăieri” în Credinţa Ortodoxă din primele 10 veacuri! Biserica e datoare să fie „Hristos extins de-a lungul veacurilor”! Şi aceasta este mărturia Bisericii Creştine Ortodoxe faţă de neamuri!

Sperăm şi ne rugăm Duhului Sfânt, care dela Tatăl purcede, să-l lumineze pe succesorul demisionarului Papă şi Patriarh al Romei  Benedict, încât să conducă Patriarhia Romei şi pe membri bisericii romano-catolice la dogmele Bisericii celei UNA şi UNITARĂ, a primelor 10 veacuri, adică la întoarcerea Patriarhiei Romeila Credinţa Creştină Ortodoxă! Să nu abordeze subiectul bazându-se pe numere, ci pe Sfânta Scriptură şi pe Sfânta Tradiţie a Bisericii celei UNITARE de până la 1054.

Sperăm şi Îl rugăm pe Iisus Hristos să-i conducă şi pe membrii confesiunii anglicane şi pe cei ai confesiunilor protestante, penticostale şi „harismatice” la unirea cu Biserica Creştină Ortodoxă, ca să se slăvească numele Dumnezeului Treimic!

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: http://ierapostoli.wordpress.com/   

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

5 comentarii la „Demisia Papei Benedict al Romei şi eşecul său de a conduce romano-catolicismul la credinţa (Ortodoxă) COMUNĂ a BISERICII UNICE din primele 10 veacuri!

 1. Gheorghe Luca București România

  FRUMOS mesajul, doar până la un punct – 1054.!. – Dar nu se cade creștinului simplu drept ortodox sau slăvitor al Bisericii Ortodoxe de Răsărit a vorbi în glumă sau a râde precum spune proverbul: ”Cum poate să râdă hârb de oală spartă!!???” . Mai mult nu am înțeles sau nu se înțelege din mesaj – Cine anume râde de catolici – Apoi care ortodox???” Semigregorienii sau Adevărații Ortodocși de Răsărit sau oricine vrea de pe sait…!!?
  Pe Romano catolicii i-a denumit Sfinții Părinți și Sinoadele ECUMENICE CE SUNT ȘI ACUM în durerea/întristarea trăită de toți catolicii NU SE CADE UNUI CREȘTIN A VORBI URÂT SAU NEGATIV. – UNDE A LOVIT DUMNEZEU.!. – Și creștinii și catolicii trebuiesc să se cutremure de DUMNEZEU, SAU VREȚI SI VOI ORTODOCȘII A VĂ TRĂZNII DUMNEZEU – CĂCI FULGERUL DE LA VATICAN ESTE SPRE AI RIDICA DIN CĂZĂTURĂ PE CATOLICI, DACĂ VOR? ȘI NICI DECUM A RÂDE ORTODOCȘII DE CATOLICI! .  Dacă esti semigregorian nu te deosebești prea mult de catolici – Nu o spun eu, tot Sfinții Părinți au spus.! Al lăuda întru adevăr pe Hristos, atât necreștinul și cu atât mai mult creștinul, dar ambii vor fi răsplătiți de Hristos! Și nu e treaba noastră de procent?
  Dar curajul persoanei merită lăudat, fără doar și poate – Cu atât mai mult trimiteri-le făcute: La Biserica Mamă sau Biserica Ortodoxă de Răsărit, din care s-a rupt Biserica Romano Catolică = apuseană și mai precis cea cu adevărat de dinainte de schismă fie ea din: 1054 sau 1582 ori cele de până în 1900 sau dacă vorbim românește trebuie punctat schisma cea din sânul bisericii ortodoxe, respectiv din 01.10.1924 tot același lucru E PENTRU DUMNEZEU SAU SFÂNTUL DUH ORI CELE 7 (șapte) Sfinte Sinoade Ecumenice, Amin!

 2. Pingback: PELERIN ORTODOX » SEMN DUMNEZEIESC DUPĂ DEMISIA PAPEI? (PHOTO & VIDEO)

 3. Pingback: PELERIN ORTODOX » MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU: SCANDALURILE L-AU DETERMINAT PE PAPĂ SĂ DEMISIONEZE!

 4. petru apostolescu

  poate ca si biserica si ierarhii si credinciosii ei au falit in a arata cum se cuvine occidentului crestin adevarata credinta…marturisirea pe care o face biserica si ierarhii sai in occident nu cred sa fie relevanta si destul de convingatoare…deocamdata…daca sunt in occident doar pentru ai critica pe catolici si nu pemtru a face adevarata marturisre a adevarului evanghelic pastrat cu fidelitate atunci nu ne miram de ce fratii catolici nu sunt destul de convinsi ca ar trebui sa revizuiasca teologia lor si sa elimine diferentele doctrinare si alte lucruri….
  cind trairea ta si faptele tale sunt cu adevarat interesante pentru cineva…acela va cauta sa invete de la tine…pina atunci….

Comentariile sunt închise.