Acasă > BISERICA ELADEI, Mari duhovnici, VIDEO > DESHUMAREA MOASTELOR PARINTELUI GHERVASIE PARASKEVOPOULOS (VIDEO, UPDATE CU TRADUCEREA – 13:18)

DESHUMAREA MOASTELOR PARINTELUI GHERVASIE PARASKEVOPOULOS (VIDEO, UPDATE CU TRADUCEREA – 13:18)

UN TEXT ANTIECUMENIST SI ANTIPAPISTAS AL PARINTELUI GHERVASIE:

germ

 

Deshumarea moaştelor parintelui Gervasie Paraskevopoulos 

 

 

Duminică, 29 iunie 2014

Autor: Sfânta Mitropolie a Patrelor

 

 La 50 de ani după adormirea lui, Patra a sărutat moaştele sfintitului ei „Părinţel”, ale parintelui Ghervasie (Paraskevopoulos), ale învăţătorului şi călăuzitorului ei duhovnicesc,le strălucitului cleric cu caracter de diamant, ale predicatorului virtuos, neobosit şi fără compromisuri, ale preotului celor săraci, ale protectorului refugiaţilor, ale întemeietorului Şcolilor catehetice din Elada. 

După 50 de ani, Mitropolitul Patrelor, kyr Hrisostom, a binecuvântat cu Cinstitul Cap al Sfântului Staret poporul din apostolica Mitropolie a Patrelor, în prezenţa Înaltpreasfinţiţilor Mitropoliţi Efrem de Ydra, Spetse şi Eghina, Serafim de Kithyre şi Ieremia de Gortina şi Megalopole, care au participat la emoţionantele manifestări  religioase.

O mulţime de clerici şi monahi şi mulţimi de mireni au inconjurat cu lacrimi, miruri şi petale de trandafir moaştele „Părinţelului” Patrei, şi au repetat ceea ce întregul popor a strigat în timpul slujbei lui de înmormântare de pe 1 iulie 1964: „Este sfânt!”.

Emotionanta a fost predica Înaltpreasfinţitului Mitropolit Hrisostom al Patrelor, care a descris în cuvinte unice personalitatea celui ce a lucrat ca un misionar şi a adormit ca un cuvios, parintele Ghervasie, care a plecat de copilaş, cu totul sărac şi necajit, din Arkadia  pentru a-şi oferi bogăţiile şi profunzimile sale duhovniceşti poporului Patrelor şi pentru a pleca din nou cu totul sărac spre patria cerească. 

Moaştele parintelui Ghervasie au fost aşezate într-o racla speciala în biserica Sfânta Parascheva „a Taberelor”, în Syhena Patrelor, biserică pe care el însuşi a ridicat-o şi ale cărei tabere le-a întemeiat tot el.

Urmează predica Înaltpreasfinţitului Mitropolit Hrisostom al Patrelor în limba greacă:

SOURCE: ROMFEA.GR
Categories: BISERICA ELADEI, Mari duhovnici, VIDEO Tags:
  1. iunie 30th, 2014 la 20:38 | #1

    Partea aII-a

    Cinci mitropoliți eleni contestă deciziile C.M.B contrare ortodoxiei ! (2)

    http://graiulortodox.wordpress.com/2014/06/29/208-cinci-mitropoliti-eleni-contesta-deciziile-c-m-b-contrare-ortodoxiei-2/

  1. Nici un trackbacks momentan.