DESPRE AFLAREA MOAȘTELOR ÎNTREGI ALE SFÂNTULUI MARDARIE USKOKOVICI (PHOTO)

agios mandarinos

Nestricate au fost găsite moaștele Sfântului Mardarije Uskokovic!

 

Vineri, 12 mai 2017

 

Cu binecuvântarea Episcopului Longhin de New Gracanica şi America Centrală şi de Vest, a fost deschisă cripta cu moaștele Sfântului Mardarije Uskokovic, care au fost găsite în biserica Mănăstirii „Sfântul Sava” din Illinois, după adormirea lui în decembrie 1935.

Deschiderea criptei a arătat că sfintele moaște ale Sfântului Mardarije erau nestricate.

Episcopul Longhin a oficiat dimineață Dumnezeiasca Liturghie în Mănăstirea „Sfântul Sava”, unde s-a pregătit pentru aflarea sfintelor moaște.

După încheierea Dumnezeieștii Liturghii și după îndepărtarea pietrei, s-a descoperit că sicriul nu putea fi deschis, fapt care a provocat întârzierea deschiderii pentru încă o zi pentru a putea fi organizat un grup care să-l deschidă.

În dimineaţa următoare, în timpul deschiderii, capacul cupolei s-a deplasat spărgând capacul, moment în care s-a răspândit din mormânt o mireasmă de mir.

Dar a devenit evident faptul că sfântul a fost îngropat către apus  în loc de să fie îngropat către răsărit, din nou un lucru vrednic de uimire.

Dacă Sfântul Mardarije ar fi fost îngropat în direcția corectă, capacul ar fi căzut pe partea în care se afla sfântul său cap.

În continuare sfintele moaște au fost așezate într-un sicriu metalic temporar.

Menționăm că oasele aveau culoarea galben auriu, în timp ce sfintele lui mâini țineau crucea și erau complet întregi.  

Tot intactă era și anatomia sfântului cu pielea, părul, urechile, iar unghiile lui erau vizibile.

Potrivit Episcopului Longhin, era evident că moaștele erau ceva mai mult decât oseminte.

După îndepărtarea prafului, sfintele moaște au fost spălate, au fost înfășurate în pânze de bumbac și reașezate în sicriul provizoriu până la confirmarea lor oficială nu mai devreme de luna iulie 2017.

Toți cei care au participat la această experiență, de la clerici până la muncitori, au simțit bucurie și pace duhovnicească în timpul descoperirii sfintelor odoare.

În sfârșit, menționăm că proslăvirea Sfântului Mardarije, primul episcop al SUA și al Canadei, a avut loc pe 5 septembrie 2015, iar adormirea sa în Domnul pe 12 decembrie 1935.

agios mardarios 1

agios mardarios 1

agios mardarios 1

agios mardarios 1

agios mardarios 1

agios mardarios 1

agios mardarios 1

agios mardarios 1

agios mardarios 1

traducere: https://acvila30.ro, sursa: romfea.gr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: