DETENTIA Staretului Efrem Vatopedinul: ARESTAREA SE AMANA DIN CAUZA STARII PROASTE DE SANATATE. Pozitia parintelui Gheorghios Metallinos si protestul Fundatiei Sfantul Andrei (RUSIA)

DETENTIA Staretului Efrem Vatopedinul:

ARESTAREA SE AMANA DIN CAUZA STARII PROASTE DE SANATATE.

Pozitia parintelui Gheorghios Metallinos si protestul Fundatiei Sfantul Andrei (RUSIA)

Romfea.gr: Protoiereul Gheorghios Metallinos: Decizia ar trebui revocata Parintele Gheorghios a afirmat, printre altele, la un canal de televiziune: ”sunt surprins de decizie, care nu este indreptata doar impotriva Man. Vatopedi… Asta pentru ca resimtim un resentiment, avand in vedere ca decizia a fost luata tocmai in aceste zile.” Parintele a mai spus ca avem de-a face cu ”un razboi dus impotriva Bisericii, in special impotriva vietii monahale.

***

În prezent, Gheronda Efrem este în Mânăstire, bolnav la pat, cu febră mare (complicaţii ale diabetului, după altă sursă), lucru verificat şi confirmat de medicii de la centrul din Karies. Sâmbătă dupămasă a primit vizita Prim-procurorului din Thessalonic, însoţit de Poliţia din Halkidiki şi de alte forţe de ordine (în jur de 50 de persoane), pentru a-l reţine. Reţinerea a fost amânată până când starea sa de sănătate se va îmbunătăţi. Gheronda Efrem a declarat ieri: “sunt monah şi mă voi preda justiţiei; nu-mi pare rău pentru mine, ci pentru cei care au fabricat această maşinaţie”

Fundatie ortodoxa rusa se ridica in apararea staretului grec

Fundatia Sfantul Andrei cel Intai-Chemat, organizatie ortodoxa rusa, a vorbit in apararea arhimandritului si faimosului staret al manastirii Vatopedi din Muntele Ahos, Grecia.

Arhim. Efrem a condus o delegatie monahala care a adus in Rusia cea mai mare sfintenie a crestinatatii, Braul Maicii Domnului. Acesta a fost dus in diferite parti ale tarii si numarul total al credinciosilor care s-au inchinat la el a depasit cifra de 3 milioane.

Dupa o decizie a Curtii din Atena, arhim. Efrem a fost arestat si plasat sub paza in chilia sa din manastire. Arestul a survenit in litigiul ce priveste schimbul de terenuri intre manastire si guvernul grec. ”Asemenea actiuni din partea autoritatilor unei tari care este ortodoxa, lucru specificat chiar in Constitutia sa, nu pot fi privite decat ca un exemplu de politizare inadmisibila a investigatiei curtii judecatoresti”, a afirmat Fundatia Sfantul Andrei intr-un comunicat.

Fundatia a facut apel la justitia greceasca sa asigure un proces echitabil si fara prejudecati al litigiului intre stat si manastire. A facut apel, de asemenea, la natiunea greaca sa ramana fidela spiritului si valorilor crestinatatii ortodoxe rasaritene si sa se fereasca de implicarea in cazurile judecatoresti motivate politic. Comunicatul mai arata ca oficialii Fundatiei au luat nota cu stupefactie de faptul ca decizia curtii de a il pune sub custodie pe staretul Efrem a fost luata imediat dupa intoarcerea acestuia din Rusia, unde a escortat Braul Maicii Domnului.

Vineri, curtea de apel din Grecia a aprobat o rezolutie de arestare a arhimandritului si de a il pune sub paza pana la sfarsitul procesului. Conform agentiei Agentiei de Stiri din Atena, staretul din Vatopedi este unul din principalii inculpati in procesul asupra schimbului de teren intre manastire si guvern. (…)

 

 

 

Sursa: Razboi întru Cuvânt

Un comentariu la „DETENTIA Staretului Efrem Vatopedinul: ARESTAREA SE AMANA DIN CAUZA STARII PROASTE DE SANATATE. Pozitia parintelui Gheorghios Metallinos si protestul Fundatiei Sfantul Andrei (RUSIA)”

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: