DIN MINUNILE SFÂNTULUI SERAFIM SOBOLEV

Se știe că mormântul Vlădicăi Serafim este vizitat mai ales de elevi și studenți. Ei se roagă pentru reușită la examene și primesc ajutor minunat, care nu numai că se manifestă la examene, dar se reflectă bineplăcut în sufletele lor.

Un student în anul II la Medicină vizita deseori cripta Vlădicăi Serafim și se ruga lui pentru reușită la examene. El provenea dintr-o familie atee și nici nu era botezat. Odată, el se ruga acolo ca de obicei. Când și-a terminat îngenuncheat rugăciunea, a sărutat mormântul de marmură și s-a ridicat. Deodată, îl vede pe Arhiepiscopul Serafim în fața lui, ca viu. Vlădica l-a binecuvântat și i-a zis: „Botează-te și postește!”. După aceea a dispărut.

 

Studentul s-a cutremurat până în adâncul sufletului de cele întâmplate. El și-a chemat din provincie mătușa, care era foarte credincioasă, și a rugat-o să-i fie nașă. A fost botezat în Biserica Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, de la azilul de bătrâni din raionul Kneajevo.

După această întâmplare minunată, studentul spunea tuturor că dacă va fi supus chinurilor până la moarte, nu-i vor putea zdruncina credința în existența vieții după moarte.

(Viața, minunile și învățăturile Sfântului Ierarh Serafim (Sobolev), făcătorul de minuni din Sofia, Editura Adormirea Maicii Domnului, București, 2003, pp. 144-145)

* * *

Iată ce a povestit I. I., un cântăreț al corului Bisericii Ruse: „Odată mă rugam în cripta Arhiepiscopului Serafim. Acolo a intrat și o femeie în vârstă, inteligentă la prima vedere. Ea a povestit că în anul 1988 i-a apărut o tumoare în gură care creștea foarte repede. Ea vorbea și înghițea cu greu, având tot timpul mari dureri. În curând a început să vorbească greu și nu putea să mănânce, simțind dureri puternice.

A cerut ajutorul multor medici, unul dintre ei, un profesor cunoscut – oncolog. După examinare i-a spus deschis că are cancer galopant la limbă și medicina nu are putere să o ajute, boala fiind avansată, cancerul s-a întins aproape în toată cavitatea bucală.

Femeia nenorocită, care odată, încă pe vremea când trăia în orașul ei natal Plovdiv, a auzit de cazurile neobișnuite de vindecare la mormântul Vlădicăi Serafim, a început să meargă în fiecare zi la Biserica Rusă și să se roage mult la mormântul lui. În ziua a șasea ea stătea singură în criptă. Deodată aude o voce: Înmoaie în candela de deasupra mea lumânarea pe care o ții în mână, și unge cu ulei locul bolnav. Cuprinsă de mirare și bucurie de acest răspuns minunat la rugăciunea ei, bolnava a făcut întocmai tot ce i s-a spus. Spre marea ei mirare durerea insuportabilă a încetat pe loc. În zilele următoare ea a continuat să ungă locul bolnav și tumoarea a început treptat să se micșoreze, iar peste o săptămână a dispărut complet!

Bolnava a venit la profesorul ei. După examinare, emoționat, el a rugat-o să-i spună cum și cine a vindecat-o. Atunci femeia a povestit amănunțit tot ce i s-a întâmplat. Medicul i-a răspuns că a găsit cea mai corectă metodă de vindecare și a exclamat bucuros: Slavă Domnului și sfântului Vlădică Serafim!.

(Viața, minunile și învățăturile Sfântului Ierarh Serafim (Sobolev) Făcătorul de minuni din Sofia, Editura Adormirea Maicii Domnului, București, 2003, pp. 152-153)

Sursa: doxologia.ro

Legături: