Episcopul Veniamin Borisov (Bielorusia) cere oficialilor Greciei ELIBERAREA STARETULUI EFREM DE LA VATOPED.

2 ianuarie 2012, Sărbătoarea Sfântului Silvestru, Episcopul Romei, şi a Sfântului Serafim de Sarov

Episcopul Veniamin Borisov (Bielorusia) cere oficialilor Greciei ELIBERAREA STARETULUI EFREM DE LA VATOPED

Scrisoarea Episcopului Borisov Veniamin catre Papoulia, Papadimos si Tende

Preasfintia Sa, Episcopul Boriso k. Veniamin (Bielorusia) a trimis o scrisoare catre Presedintele Democratiei Elene, dl. Karolos Papoulia, catre premierul elen, dl. Loukas Papadimos, si catre Judecatorul Curtii Supreme de Justitie, dl. Tende, in care isi exprima dezacordul in legatura cu decizia de arest preventiv a Egumenului Efrem. Scrisoarea episcopului Veniamin incepe dupa cum urmeaza:

“Onorabili domni!

In luna noiembrie 2011, arhimandritul Vatopediului, Efrem, impreuna cu insotitorii sai au vizitat Bielorusia , raspunzand invitatiei Preafericitului Filaret, Mitropolitul Minskului si de Sloutsk, Patriarhul intregii Bielorusii. Mie, episcopului Veniamin, ca asistent in eparhia Minsk, mi-a revenit sarcina sa insotesc delegatia. In tara noastra multe persoane isi amintesc cu emotie si caldura de vizita in Bielorusia a Egumenului Manatirii Vatopedi, arhimandritul Efrem: trairea sa evlavioasa in timpul liturghiei, predica sa inflacarata si plina de duh, raspunsurile sale concentrate si in acelasi timp bine tintite, cuvintele sale de inchidere, intaritoare si pline de iubire, chiar si tacerea sa atat de placuta.

Eu insumi am fost martorul manifestarii virtutilor si smereniei din sufletul egumenului vatopedin, care nu se potrivesc deloc cu acuzatiile care ii sunt aduse azi. Pana in ultimul moment am crezut ca toate acestea se vor risipi si se vor retrage acuzatiile nedrepte, dar, din pacate, lucrurile au evoluat in asa fel incat mii de ortodocsi din intreaga lume au fost indurerati, si includ aici si tara noastra.

In legatura cu aceasta tema, consider ca este de datoria mea, cu tot respectul pentru Curtea de Apel din Grecia, care s-au ocupat de acest caz, sa imi exprim dezacordul fata de decizia de arestare preventiva a egumenului Efrem. Onorabili domni! Cu mult respect, Va rog sa interveniti in aceasta situatie, sa dati dovada de intelepciune duhovniceasca, compasiune si sensibilitate crestineasca, sa anulati decizia si sa reconsiderati cazul, avand ca model astfel dreptatea lui Dumnezeu.

Va urmareste intreaga lume Ortodoxa! Ramaneti la inaltimea Voastra!

Episcop Borisov Veniamin

Sursa: http://graiulortodox.wordpress.com/

Un comentariu la „Episcopul Veniamin Borisov (Bielorusia) cere oficialilor Greciei ELIBERAREA STARETULUI EFREM DE LA VATOPED.”

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: