Guvernatorul din Sankt Petersburg cere eliberarea Egumenului Efrem

    Guvernatorul din Sankt Petersburg cere eliberarea Egumenului Efrem

Guvernatorul Sankt Petersburg-ului, dl Gheorghi Poltavchenko, a semnat petitia de eliberare a egumenului manastirii Vatopedi, Efrem. Dupa cum transmite mass media ruseasca, acest fapt a fost dat publicitatii de insasi domnia sa pe Twitter.

Strangerea de semnaturi pt eliberarea egumenului este in plina desfasurare incepand cu data de 24 Decembrie. Petitia, conform echipei coordonate de “Asociatia Prietenii Manastirii Vatopedi” si de Fundatia Sfantul Andrei cel Intai chemat, se adreseaza Presedintelui Democratie Elene, Dl. Karolos Papoulias, premierului elen, Loukas Papadimos si judecatorului Curtii Supreme de Justitie, Ioannis Tende.

Domnul Poltavchenko a ocupat in trecut functia de inalt trimis prezidential al Districtului Leningrad si al Districtului Central al Federatiei Ruse. De asemenea este presedintele consiliului de supraveghere pt Asociatia Athonita Rusa, in cadrul careia sunt promovate si coordonate nenumarate programe de colaborare intre guvernul rus si organisme rusesti cu Muntele Athos.

Un extins reportaj televizat pe aceasta tema a transmis astazi reteaua de televiziune “Soyuz”, specializata pe actualitatea religioasa si care acopera tot teritoriul Bisericii Ortodoxe Ruse, relateaza Biroul de Presa al ambasadei grecesti din Moscova.

In acest reportaj se vorbeste despre strangerea de semnaturi din Bielorusia pentru eliberarea egumenului Efrem, sunt facute afirmatii negative la adresa conducerii grecesti “care nu doreste nici macar sa asculte vocea propriului popor si cler” si sunt prezentate imagini ale recentelor manifestatii din Grecia.

Sursa: http://graiulortodox.wordpress.com/

%d blogeri au apreciat: