„Unul sau doi copii nu sunt suficienţi. Pentru a ne întări naţiunea, avem nevoie de o populaţie mai dinamică şi mai tânără. Avem nevoie de aceasta pentru a aduce Turcia la nivelul civilizaţiilor moderne“, a subliniat el în faţa tinerilor însurăţei. „În această ţară, diverşi opozanţi s-au implicat în trădarea reprezentată de controlul naşterilor de mai mulţi ani, căutând să ne secătuiască generaţia“, a adăugat preşedintele turc. 
 

„Un copil este sinonimul solitudinii, doi al rivalităţii, trei al echilibrului şi patru al abundenţei. Iar Dumnezeu are grijă de restul“, a mai spus Erdogan.   

Preşedintele turc a mai făcut declaraţii ce a stârnit mania feministelor susţinând că femeile ar trebui să aibă trei copii şi că doamnele nu sunt egale cu bărbaţii. 
 
Erdogan, tată a patru copii, două fete şi doi băieţi, a făcut deja propuneri menite să limiteze dreptul la avort şi la pilula de a doua zi. Dar discursul său de duminică este cel mai virulent pe care l-a pronunţat împotriva principiului contracepţiei, notează AFP. 
 Sursa: adevarul.ro